AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eski yillarda insanlar dislerini nasil Temizliyorlardi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eski yıllarda insanlar dişlerini nasıl Temizliyorlardı?​

Eski insanlar sadece diş fırçası kullanmakla kalmadı, aynı zamanda diş fırçasının icadından önce Mısırlıların MÖ 5000 civarında dişlerini temizlemek için bir macun kullandıklarına da inanılıyor.
Bilinen en eski diş hekimi kimdir?
MÖ 2700 yıllarında Mısır’da yaşadığı kabul edilmektedir. İmhotep’in yaşadığı dönemde Mısır’da hekimler göz hekimi, barsak hekimi, diş hekimi… gibi branşlara ayrılmışlardır. Bilinen ilk diş hekimi Hesi-Re yalnızca diş hekimi değil aynı zamanda Krallığın Bekçisi gibi 13 resmi unvana sahip oldukça yetkin bir hekimdi.

Diş Kurtları nasıl temizlenir?​

- Hastanın müdahaleyi hissetmemei içn öncelkle anestezi ugulanır. Daha sonra ise dişte meydana gelen çürükler temizlenir.
- Dişteki hastalıklı bölgede bulunan yumuşak doku çıkarılır. Bu doku içindeki sinir ve dok atıkları temizlenir.
- Tedavi boyunca işlem gören diş iyileşene kadar korumak için dolgu maddeleriyle kaplanır.
Diş Hekimliği ne zaman tıptan ayrıldı?
Okullarının daha hızlı bir gelişim göstermesini isteyen hocaların çabaları sonucu, 11 Temmuz 1964’de Dişhekimliği Yüksek Okulu Tıp Fakültesi’nden ayrılarak İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’ne dönüştürülmüştür. Yine aynı tarihte eğitim süresinin 5 yıla yükseltilmesine karar verilmiştir.

Dişte oyuk neden olur?​

Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına ve diş hekimlerinin kavite dedikleri oyuklara neden olmaktadırlar.
Dişte neden delik olur?
Bu tabakanın altında yaşayan bu mikroplar ve bakteriler bu şekilde dişleri ve diş etlerini sardıkları gibi, diş eti dokusuyla dişleri tutan kemiğe de bulaşırlar. Burada dişin koruyucu tabakası olan diş minesi üzerinde küçük delikler oluşturur. Bu delikler zamanla genişler ve küçük oyuklar haline gelmeye başlar.
 
Geri
Üst