AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eski tursu suyu kullanilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eski turşu suyu kullanılır mı?​

Turşuyu yedikten sonra suyunu sakın dökmeyin. Çünkü bu suların birçok şeye faydası vardır. Turşu suyun içerisindeki asit mide bulantısını geçirmeye yardımcı olur. Sivrisineğin ısırdığı bölgede kaşıntı oluşur ve bir süre kaşıdıktan sonra kabarır.

Yeni kurulan turşu suyu neden bulanık olur?​

Yeni kurulan turşu suyu neden bulanık olur?
Turşu kurarken sirke kullanılmaması, turşunun bulanık olmasına neden olan önemli bir faktördür. Turşu kurarken kavanozun içerisine eklenen suyun çeşme suyu olması da turşuyu bulanık yapabilir. Turşu suyunun bulanık olmasının bir başka sebebi ise turşu kurarken kullanılan tuzdur.

Bozulan turşu suyu nasıl değiştirilir?​

Bozulan turşu suyu nasıl değiştirilir?
Bulanık turşu suyunu düzeltmek için en olay yol turşunun üzerine 1 bardak kadar mor lahana eklemek olacaktır bu basit yöntemle hem turşunuz daha lezzetli hale gelecek hem de turşu suyunuz pembe bir renkte olacaktır. Dürüst olmak gerekirse bulanan turşu suyu su gibi şeffaf bir renge dönmez.

Eski turşu yenir mi?​

Doğru hazırlanmayan turşu tüketimi sonrası nadiren toksin kaynaklı karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi klasik besin zehirlenmesi bulguları bildirilmiştir. Tuz ya da sirke oranının doğru ayarlanmamasından dolayı turşularda yumuşama olabilmektedir. Turşunun yumuşaması küflerin çoğaldığının belirtisidir.

Suyu azalan turşuya su eklenir mi?​

Suyu azalan turşuya su eklenir mi?
Tuzu az olan bir turşu suyu içindeki sebzeleri yumuşatırken suyu da bulanıklaştırır. Eğer tuzu çoksa da bu durumda turşunun olgunlaşma süresi artar ancak turşunun üstünde su birikir. Bu fazla su da zamanla taşmaya başlar. Eğer bu şekilde turşu suyu eksilirse yerine tekrar turşu suyu hazırlayıp eklemelisin.

Tuzlu turşu suyu nasıl degistirilir?​

Tuzlu turşu suyu nasıl degistirilir?
Bir başka püf noktası ise çok tuzlu olan turşunuzun içerisine elma ilave etmekte saklı. Çok tuzlu olan turşunuzun içerisine elma ilave ederek ve yukarıda anlattığımız şekilde yeni bir kavanoza aktararak da kurtabilirsiniz. İçerisine 1 avuç kadar nohut ilave ederseniz de tuzluluk oranını azaltmanıza yardımcı olur.
Üstü beyazladı turşu ne yapmalıyım?​
Uygun sıcaklıklarda bekletin mutlaka. Turşularınızın hava almadığından emin olun. Kapağını çok sıkı kapatarak havayla temasını kesin bu şekilde uzun süre küflenmeden, üzerinde beyaz tabaka oluşmadan saklayabilirsiniz.

Bozulmaya başlayan turşu nasıl kurtarılır?​

Bozulmaya başlayan turşu nasıl kurtarılır?
Eğer üzerinde henüz çok hafif beyazlıklar oluşmaya başladıysa üzerindeki beyazlığı alın. Kokusu çok keskin değilse ve sebzeler çürümemişse hala kurtarma şansınız var demektir. Beyazlığı aldıktan sonra sebzelerin yumuşaklığına bakın. Sebzeler yumuşaksa hemen içerisine tuz ilave edin.

Turşunun ömrü ne kadardır?​

Turşunun ömrü ne kadardır?
Turşu, ağzı açılmadığı sürece, hava almadığı sürece 70-80-100 seneye kadar gidebiliyor” dedi. Bütün meyve ve sebzelerden turşu yapılabildiğini söyleyen Korun, “Mükemmel de oluyor. Turşu, biber, salata, lahanadan ibaret bir yiyecek değil.

Bozuk turşu zehirler mi?​

Turşuya su eklenir mi?​

Turşuya su eklenir mi?
Beklemiş, güvenli olmayan kaynaktan alınmış su olmamalı. Temiz olmayan bir su ile hazırlanan turşuda zararlı bakteriler üreyebileceği gibi gıda zehirlenmelerine neden olabilir. Bu nedenle turşu hazırlarken kullandığınız suyu içme suyundan ya da kaynatıp soğuttuğunuz sudan kullanın.

Turşunun suyu azalırsa ne yapılır?​

Turşunun suyu azalırsa ne yapılır?
 
Eğer turşunun suyu azalırsa, su miktarını dengelemek için ekstra su ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta, ekleyeceğiniz suyun tuz oranına dikkat etmek olmalıdır. Ekleyeceğiniz suyun tuzlu olması turşunun tadını olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden eğer su eklemek zorunda kalırsanız, tuz miktarını da dengelemek için bir miktar tuz eklemeyi unutmayın.

Turşunun suyu azaldığında turşuyu sebzelerin üzerini geçecek kadar su eklemeniz yeterli olacaktır. Bu sayede sebzelerin üzerindeki tuz oranı dengelenecek ve turşunun lezzeti korunmuş olacaktır. Ayrıca turşu kavanozunu sallayarak veya karıştırarak suyun ve tuzun homojen bir şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle turşunuzun yeniden dengelenmesine yardımcı olabilirsiniz.
 
Geri
Üst