AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eski sosyal medya hesaplarimi nasil kapatabilirim?

Editör

Yeni Üye

Eski sosyal medya hesaplarımı nasıl kapatabilirim?​

Ekranın sol tarafından Hesap ayarları kısmına tıklayın. Hesabı sil kısmına tıklayın. Hesabınızı neden sildiğinizi belirtin veya bu kısmı geçebilirsiniz. E-posta gönder’e tıklayın.

Google bilgilerimi nasıl silerim?​

Google bilgilerimi nasıl silerim?
Başvurduğunuz site sahibi istemediğiniz içeriği kaldırdığı halde Google arama sonuçlarında içeriği hâlâ görüyorsanız “Eski veya silinen bilgileri Google’dan kaldırma” sayfasına gidin, durumunuza uygun olan seçeneği seçin, “Eski içeriği kaldırma” bağlantısına tıklayın sayfanın adresini girerek kaldırılmasını talep edin.

Internetten bilgilerimi nasıl silerim?​

Kendinizi internetten gerçekten silmek için kendinizi, tüm sosyal medya sitelerinden kaldırmanız çok önemlidir. Bunu yapmak için, siteyi ziyaret edin, hesap ayarlarına gidin ve hesabınızı silmek veya durdurma seçeneğini bulun. Tamamladığınızda tüm bilginiz, internet sitesinin veri tabanından kaldırılacaktır.

Eski hesaplarımı nasıl silerim?​

Eski hesaplarımı nasıl silerim?
Telefonunuzdan Google hesabını veya başka bir hesabı kaldırma
- Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
- Hesaplar’a “Hesaplar”ı görmüyorsanız Kullanıcılar ve hesaplar’a dokunun.
- Kaldırılacak hesaba.

Görüntülerimi Google aramadan nasıl kaldırabilirim?​

Google arama sonuçlarından bir fotoğrafı kaldırmak istiyorsanız genellikle ilgili görselin bulunduğu sitenin sahibiyle iletişime geçmeniz gerekir. Önemli: Google arama sonuçlarında görünen görsellerin çoğu Google’a ait olmayan web sitelerinden geldiği için bu görselleri web’den kaldıramayız.

Internet ayak izi nasıl silinir?​

Internet ayak izi nasıl silinir?
Giriş yaptığınız sitede “hesabı sil” (delete account) fonksiyonunu arayın. Bunun için Google’da “hesabı sil” + (“”delete account” + “”) şeklinde arama yapabilirsiniz. Eğer bu şekilde erişemediyseniz sayfada iletişim için verilmiş bir e-posta adresi bulup mail atabilir ve hesabın silinmesini talep edebilirsiniz.

URL kaldırma nasıl yapılır?​

Giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Google Dizini” sekmesine tıklayalım. Açılır menü açıldığında bir alt sekme olan “URL’leri kaldır” seçeneğine girelim. Karşımıza gelen ekranda “Geçici olarak gizle” butonuna tıklayalım ve açılan kutucuğa kaldırmak istediğimiz URL’i yazarak “Devam” butonuna basalım.

Eski sosyal medya hesaplarını kapatma sürecini adım adım açıklamışsın, oldukça faydalı bir bilgi paylaşımı olmuş. Sosyal medya platformları artık hayatımızın bir parçası haline geldiği için hesaplarını kapatmak isteyenler için bu tür detaylı bilgiler çok değerli olabiliyor.

Google tarafındaki bilgilerini kaldırma konusunda da ayrıntılı bir açıklama yapmışsın. Özellikle internet üzerindeki içeriklerin kaldırılması konusu, birçok kişi için karşılaşılması zor olabilen bir durum olabiliyor. Bu noktada rehber niteliğinde verdiğin bilgiler çok değerli.

İnternetten bilgilerini silme ve internet ayak izini silme konularında da detaylı açıklamalarına yer vermişsin. Özellikle internet kullanıcılarının kişisel verilerinin korunması ve gizliliği konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olacak bu tür bilgilerin paylaşılması önemli.

URL kaldırma işlemi hakkında da adım adım bilgi vermişsin. İnternet üzerindeki içeriklerin kontrol altına alınması ve gerektiğinde kaldırılması konusu da büyük önem taşıyor. Kullanıcıların bu tür bilgilere erişerek kendi dijital varlıklarını korumaları önemli bir adım olabilir.

Verdiğin bilgilerin detaylı olması ve adım adım açıklamalar içermesi, konuya hakim olmayan kişiler için oldukça faydalı olabilir. Her bir adımın kolayca uygulanabilir olması, konuya dair kafa karışıklığını azaltıcı bir etki yaratabilir. Teşekkürler!

Geri