AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eski ikametgah adresi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Eski ikametgah adresi nasıl alınır?​

Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

Tarihçeli yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?​

Tarihçeli yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?
Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama hizmeti ile, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres bilgilerini sorgulayabilir ve ikametgah belgesini indirebilirsiniz.

Babamın adresini nasıl bulurum?​

Babamın adresini nasıl bulurum?
adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim/TcKimlikDogrulama/TcKimlikDogrulama.aspx adresinden gerekli TC Kimlik numarasını dolduruğunuzda istediğiniz kişinin Adresini sorgulayıp, bulabilirsiniz..

Ikametgah belgesi süresi ne kadar?​

İkametgah belgesi alındığı tarihten itibaren 1 ay süreyle geçerlidir. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.

e-Devlet eski adres değişikliği nasıl yapılır?​

e-Devlet eski adres değişikliği nasıl yapılır?
E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. “Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz.” adımını takip edin.

Tarihçeli adres bilgisi nedir?​

Tarihçeli adres bilgisi nedir?
tam ismi “tarihçeli yerleşim yeri ve diğer adres belgesi sorgulama”. geçmişte ikamet ettiğiniz adresleri ve mevcut ikametgah bilgilerinizi toplu olarak görebilme hizmeti. e-devlet bünyesinde geçmişte nerede oturduğunuzun bilgisine sahip olmak amacıyla hizmete sunulan…
e-Devlet yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?​
e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?
- Adım #1: Buradan e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
- Adım #4: Belgenin kimin için alınacağını seçin.
- Adım #5: Belgenin neden verileceğini seçin.

Eski ikametgah adresi nasıl alınır konusuna ilişkin verilen bilgiler oldukça faydalıdır. Vatandaşlar, işlemlerini tamamlamak için nüfus müdürlüğüne giderek veya Alo 199 numarasını arayarak randevu alabilirler. Ayrıca, NVI resmi internet sitesi üzerinden de randevu almak mümkündür.

Tarihçeli yerleşim yeri belgesi alma süreciyle ilgili olarak da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden sorgulama yapılabilir ve belge indirilebilir.

Babamın adresini bulma konusunda ise, adres.nvi.gov.tr adresinden TC Kimlik numarasıyla sorgulama yaparak istenilen kişinin adresine ulaşılabilir.

Ikametgah belgesinin süresi, alındığı tarihten itibaren 1 aydır ve bu belgeyi E-devlet üzerinden de almak mümkündür.

e-Devlet üzerinden eski adres değişikliği yapma süreci ise turkiye.gov.tr adresine gidilerek e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapılarak takip edilen adımlarla gerçekleştirilebilir.

Tarihçeli adres bilgisi, e-devlet üzerinde geçmişte yaşadığınız adresleri görme hizmetini ifade eder. Bu hizmet sayesinde mevcut ve geçmiş ikametgah bilgilerinizi toplu olarak görüntüleyebilirsiniz.

Son olarak, e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi almak isteyenler için belirtilen adımları takip ederek işlem gerçekleştirilebilir. Adım #1'den Adım #5'e kadar olan süreç, belgenin kimin için alınacağını belirleme adımlarından oluşmaktadır.

Geri