- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Eşit ağırlık mezunu hemşire olabilir mi?
Geçmiş yıllarda SAY (Sayısal) puan türüyle hemşirelik bölümüne öğrenci yerleştirildi. Dolayısıyla bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin Sayısal puan türünden istenen puanı elde etmesi gerekiyor.Hemşireler hastane dışında başka hangi alanda çalışabilir?
Dr. Kömürcü, hemşirelerin başta kamu ve özel hastaneler, klinikler, huzurevleri, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, okul öncesi eğitim kurumları, mesleki eğitim kurumları ve araştırma merkezleri olmak üzere pek çok kurumda görev alabilme imkanına sahip olduklarının altını çiziyor.Başhemşire olmak için ne yapmak gerekir?
Başhemşire olmak için ne yapmak gerekir?Devlet hastanelerinde bu görevi yerine getirmek için üniversitelerin alan fark etmeksizin Ebelik, Hemşirelik, Diyetisyenlik gibi sağlık bölümlerinden 4 yıllık eğitim alındığına dair diploma sahibi olmak, Başhemşire olabilmenin ön koşullarındandır.
Hemşirelik için hangi bölüm seçilmeli?
Hemşirelik için hangi bölüm seçilmeli?Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.
Hemşirelerin çalışma alanları nelerdir?
Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır.Başhemşirelik kalktı mı?
Madde 14 – 4862 sayılı kanun ile bu kanunun eklerine bağlı kadro cetvellerindeki başhemşire, hemşire, ziyaretçi başhemşire, ziyaretçi hemşire ve ebe kadroları kaldırılmış ve onların yerine bu kanuna bağlı (1) sayılı cetvel eklenmiştir.Hemşirelik bölümüne nasıl girilir?
Hemşirelik bölümüne nasıl girilir?Hemşire olmak için üniversite sınavına mutlaka girmiş olmanız gerekiyor. Üniversite sınavına girdikten sonra üniversitelerin ilgili bölümlerden mezun olarak hemşirelik unvanına sahip olabilirsiniz.
Sözel bölümden hemşire olunur mu?
Sözel bölümden hemşire olunur mu?Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.