Esit agirlik mezunu hemsire olabilir mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.947
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eşit ağırlık mezunu hemşire olabilir mi?​

Geçmiş yıllarda SAY (Sayısal) puan türüyle hemşirelik bölümüne öğrenci yerleştirildi. Dolayısıyla bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin Sayısal puan türünden istenen puanı elde etmesi gerekiyor.

Hemşireler hastane dışında başka hangi alanda çalışabilir?​

Dr. Kömürcü, hemşirelerin başta kamu ve özel hastaneler, klinikler, huzurevleri, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, okul öncesi eğitim kurumları, mesleki eğitim kurumları ve araştırma merkezleri olmak üzere pek çok kurumda görev alabilme imkanına sahip olduklarının altını çiziyor.

Başhemşire olmak için ne yapmak gerekir?​

Başhemşire olmak için ne yapmak gerekir?
Devlet hastanelerinde bu görevi yerine getirmek için üniversitelerin alan fark etmeksizin Ebelik, Hemşirelik, Diyetisyenlik gibi sağlık bölümlerinden 4 yıllık eğitim alındığına dair diploma sahibi olmak, Başhemşire olabilmenin ön koşullarındandır.

Hemşirelik için hangi bölüm seçilmeli?​

Hemşirelik için hangi bölüm seçilmeli?
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.

Hemşirelerin çalışma alanları nelerdir?​

Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır.

Başhemşirelik kalktı mı?​

Madde 14 – 4862 sayılı kanun ile bu kanunun eklerine bağlı kadro cetvellerindeki başhemşire, hemşire, ziyaretçi başhemşire, ziyaretçi hemşire ve ebe kadroları kaldırılmış ve onların yerine bu kanuna bağlı (1) sayılı cetvel eklenmiştir.

Hemşirelik bölümüne nasıl girilir?​

Hemşirelik bölümüne nasıl girilir?
Hemşire olmak için üniversite sınavına mutlaka girmiş olmanız gerekiyor. Üniversite sınavına girdikten sonra üniversitelerin ilgili bölümlerden mezun olarak hemşirelik unvanına sahip olabilirsiniz.

Sözel bölümden hemşire olunur mu?​

Sözel bölümden hemşire olunur mu?
Hayır hemşirelik sadece sayısala özgüdür.

Hemşirelik için TYT AYT kaç net gerekir?​

Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir.
 
Eşit ağırlık mezunu bir öğrenci, hemşirelik bölümüne girmek için Sayısal puan türünden istenen puanı elde etmelidir. Geçmiş yıllarda Sayısal puan türüyle hemşirelik bölümüne öğrenci yerleştirildiği için bu durum geçerlidir.

Hemşireler, sadece hastanelerde değil, aynı zamanda kamu ve özel hastaneler, klinikler, huzurevleri, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, okul öncesi eğitim kurumları, mesleki eğitim kurumları ve araştırma merkezleri gibi çeşitli kurumlarda görev alabilirler. Yani hemşirelik mezunları farklı alanlarda da çalışma imkanına sahiptirler.

Başhemşire olabilmek için genellikle devlet hastanelerinde bu görevi yerine getirmek için Ebelik, Hemşirelik, Diyetisyenlik gibi sağlık bölümlerinden 4 yıllık eğitim alındığına dair diploma sahibi olmak gerekmektedir.

Hemşirelik mesleğine adım atmak için Sağlık Meslek Liseleri veya Sağlık Meslek Yüksekokulları gibi 2 yıllık programlar veya 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni tercih ederek hemşire olabilirsiniz.

Hemşirelerin çalışma alanları genellikle sağlık kuruluşları, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, okullar, sağlık merkezleri, cezaevleri gibi çeşitli kurumlardır. Hemşirelik, kronik veya akut fiziksel ve zihinsel hastalıklardan muzdarip hastalara bakım sağlayarak onların sağlıklarını koruma ve destekleme görevini üstlenir.

Başhemşirelik kavramı, kanunlarla belirlenen kadrolar ve unvanlarla ilgili değişiklik gösterebilir. Bu nedenle hangi pozisyonun kalktığı veya eklenmiş olduğu resmi kanunlara bakılarak doğrulanmalıdır.

Hemşirelik bölümüne girmek isteyen adaylar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olarak hemşirelik unvanına sahip olabilirler. Bu nedenle üniversite sınavına girmek ve istenilen puanı elde etmek önemlidir.

Hemşirelik bölümü sadece sayısal puan türünden mezunları kabul edebilir. Dolayısıyla sözel puan türünden mezunlar hemşirelik bölümüne giremezler.

TYT ve AYT sınavlarına giren ve Hemşirelik bölümünü kazanmak isteyen adayların belirli bir net sayısını elde etmeleri gerekmektedir. TYT'de Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerden belirli netler yapmak gerekirken, AYT'de de belirli netler elde etmek önemlidir.
 
Geri
Üst