SoruCevap
Yeni Üye
Eşit Ağırlık Hangi Öğretmenlik Bölümleri Var? Eşit ağırlık öğrencileri için birçok öğretmenlik bölümü seçeneği bulunmaktadır. Türkçe öğretmenliği, matematik öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği ve coğrafya öğretmenliği gibi bölümler eşit ağırlık öğrencileri için idealdir. Bu bölümlerde öğrenciler, ilgili derslerde derinlemesine bilgi sahibi olurken aynı zamanda pedagojik formasyon eğitimi de alırlar. Eğitim fakültelerinde verilen bu programlar, öğrencilere öğretmenlik mesleğine hazırlık sağlar. Eşit ağırlık öğrencileri, bu bölümlerde hem kendi alanlarında uzmanlaşırken hem de öğretmenlik becerilerini geliştirirler.
İçindekiler
Eşit Ağırlık Hangi Öğretmenlik Bölümleri Var?
Eşit ağırlık puan türüne sahip olan öğrenciler, çeşitli öğretmenlik bölümlerine başvurabilirler. Eşit ağırlık puan türü, sayısal ve sözel puanlarının ortalaması alınarak hesaplanır. İşte eşit ağırlık puan türüne sahip olan öğrencilerin başvurabileceği öğretmenlik bölümleri:
1. Türkçe Öğretmenliği
Türkçe öğretmenliği bölümü, Türkçe dilbilgisi, edebiyat ve dil becerileri gibi konuları öğretmeyi amaçlayan bir bölümdür. Türkçe öğretmenliği mezunları, liselerde Türkçe dersi öğretmeni olarak çalışabilirler.
2. İngilizce Öğretmenliği
İngilizce öğretmenliği bölümü, İngilizce dilbilgisi, okuma, yazma ve konuşma becerileri gibi konuları öğretmeyi hedefler. İngilizce öğretmenliği mezunları, liselerde veya dil kurslarında İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirler.
3. Matematik Öğretmenliği
Matematik öğretmenliği bölümü, matematik konularını öğretmeyi amaçlayan bir bölümdür. Matematik öğretmenliği mezunları, liselerde matematik dersi öğretmeni olarak görev yapabilirler.
4. Fen Bilgisi Öğretmenliği
Fen bilgisi öğretmenliği bölümü, fen bilimleri konularını öğretmeyi hedefler. Fen bilgisi öğretmenliği mezunları, liselerde fen bilgisi dersi öğretmeni olarak çalışabilirler.
5. Coğrafya Öğretmenliği
Coğrafya öğretmenliği bölümü, coğrafya bilimini öğretmeyi amaçlar. Coğrafya öğretmenliği mezunları, liselerde coğrafya dersi öğretmeni olarak görev yapabilirler.
6. Tarih Öğretmenliği
Tarih öğretmenliği bölümü, tarih konularını öğretmeyi hedefler. Tarih öğretmenliği mezunları, liselerde tarih dersi öğretmeni olarak çalışabilirler.
7. İlköğretim Matematik Öğretmenliği
İlköğretim matematik öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında matematik dersi öğretmeyi amaçlar. İlköğretim matematik öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda matematik öğretmeni olarak görev yapabilirler.
8. İlköğretim Fen Bilimleri Öğretmenliği
İlköğretim fen bilimleri öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında fen bilimleri dersi öğretmeyi hedefler. İlköğretim fen bilimleri öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda fen bilimleri öğretmeni olarak çalışabilirler.
9. İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
İlköğretim sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında sosyal bilgiler dersi öğretmeyi amaçlar. İlköğretim sosyal bilgiler öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapabilirler.
10. İlköğretim Türkçe Öğretmenliği
İlköğretim Türkçe öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında Türkçe dersi öğretmeyi hedefler. İlköğretim Türkçe öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda Türkçe öğretmeni olarak çalışabilirler.
11. İlköğretim İngilizce Öğretmenliği
İlköğretim İngilizce öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında İngilizce dersi öğretmeyi amaçlar. İlköğretim İngilizce öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda İngilizce öğretmeni olarak görev yapabilirler.
12. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
İlköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeyi hedefler. İlköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışabilirler.
13. İlköğretim Sınıf Öğretmenliği
İlköğretim sınıf öğretmenliği bölümü, ilköğretim okullarında tüm dersleri öğretmeyi amaçlar. İlköğretim sınıf öğretmenliği mezunları, ilkokul ve ortaokullarda sınıf öğretmeni olarak görev yapabilirler.
14. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü, öğrencilere rehberlik yapmayı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmayı hedefler. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunları, okullarda rehberlik öğretmeni veya psikolojik danışman olarak çalışabilirler.
15. Okul Öncesi Öğretmenliği
Okul öncesi öğretmenliği bölümü, 0-6 yaş arası çocuklara eğitim vermeyi hedefler. Okul öncesi öğretmenliği mezunları, anaokullarında veya kreşlerde okul öncesi öğretmeni olarak görev yapabilirler.
16. Beden Eğitimi Öğretmenliği
Beden eğitimi öğretmenliği bölümü, spor ve fiziksel aktiviteleri öğretmeyi amaçlar. Beden eğitimi öğretmenliği mezunları, liselerde veya spor kulüplerinde beden eğitimi öğretmeni olarak çalışabilirler.
17. Müzik Öğretmenliği
Müzik öğretmenliği bölümü, müzik teorisi, enstrüman çalma ve müzik eğitimi gibi konuları öğretmeyi hedefler. Müzik öğretmenliği mezunları, liselerde veya müzik okullarında müzik öğretmeni olarak görev yapabilirler.
18. Resim Öğretmenliği
Resim öğretmenliği bölümü, resim tekniklerini ve sanat tarihini öğretmeyi amaçlar. Resim öğretmenliği mezunları, liselerde veya sanat okullarında resim öğretmeni olarak çalışabilirler.
19. İşitme Engelliler Öğretmenliği
İşitme engelliler öğretmenliği bölümü, işitme engelli öğrencilere özel eğitim vermeyi hedefler. İşitme engelliler öğretmenliği mezunları, işitme engelli öğrencilere yönelik eğitim veren özel okullarda veya rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler.
Eşit Ağırlık Hangi Öğretmenlik Bölümleri Var?
Eşit Ağırlık Hangi Öğretmenlik Bölümleri Var? |
Eşit Ağırlık öğrencileri Fen Bilgisi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji öğretmenliği gibi bölümleri tercih edebilirler. |
Eşit Ağırlık öğrencileri Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe öğretmenliği gibi bölümleri de seçebilirler. |
Eşit Ağırlık öğrencileri İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi yabancı dil öğretmenliği bölümlerini de tercih edebilirler. |
Eşit Ağırlık öğrencileri Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi bölümleri de seçebilirler. |
Eşit Ağırlık öğrencileri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği gibi bölümleri de tercih edebilirler. |
Eşit Ağırlık öğrencileri Fen Bilgisi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji öğretmenliği gibi bölümleri tercih edebilirler.
Eşit Ağırlık öğrencileri Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe öğretmenliği gibi bölümleri de seçebilirler.
Eşit Ağırlık öğrencileri İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi yabancı dil öğretmenliği bölümlerini de tercih edebilirler.
Eşit Ağırlık öğrencileri Türkçe Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği gibi bölümleri de seçebilirler.
Eşit Ağırlık öğrencileri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği gibi bölümleri de tercih edebilirler.