SoruCevap
Yeni Üye
Eşit Ağırlık Hangi Bölümleri Seçebilir? Eşit ağırlık öğrencileri, çeşitli bölümlerde okuyabilirler. Öncelikle, işletme, ekonomi ve uluslararası ilişkiler gibi sosyal bilimler alanında eğitim alabilirler. Ayrıca, hukuk, siyaset bilimi ve kamu yönetimi gibi bölümler de seçenekler arasındadır. İnşaat mühendisliği, endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği gibi teknik bölümler de tercih edilebilir. Eşit ağırlık öğrencileri ayrıca, psikoloji, sosyoloji ve iletişim gibi sosyal bilimler alanında da uzmanlaşabilirler. Bunun yanı sıra, uluslararası ticaret, lojistik ve turizm gibi sektörlere yönelik bölümler de seçenekler arasındadır.
İçindekiler
Eşit Ağırlık Hangi Bölümleri Seçebilir?
Eşit ağırlık, Türkiye’de öğrencilerin lise eğitimini tamamladıktan sonra tercih edebilecekleri bir sınav türüdür. Eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler, bu sınav sonucunda belirlenen puanlarına göre üniversiteye yerleştirilirler. Peki, eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler hangi bölümleri seçebilirler?Eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler, tercihlerini çeşitli alanlarda yapabilirler. İşte eşit ağırlık sınavına giren öğrencilerin seçebileceği bazı bölümler:
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümler eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler tarafından tercih edilebilir.
Hukuk Fakültesi: Eşit ağırlık sınavı sonucunda yeterli puanı alan öğrenciler, hukuk fakültesini tercih edebilirler. Hukuk fakültesi, hukuk alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir seçenektir.
İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi iletişim alanında eğitim veren bölümler eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler tarafından tercih edilebilir.
Eğitim Fakültesi: Eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler, öğretmenlik mesleğini seçmek istiyorlarsa, eğitim fakültesini tercih edebilirler. İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İlköğretim Türkçe Öğretmenliği gibi bölümler eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler tarafından tercih edilebilir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik gibi sağlık alanında eğitim veren bölümler de eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler tarafından tercih edilebilir.
Eşit ağırlık sınavına giren öğrenciler, tercih edebilecekleri bölümler konusunda detaylı bilgi almak için üniversitelerin ve fakültelerin web sitelerini ziyaret edebilirler. Ayrıca, tercih döneminde ÖSYM’nin internet sitesinden de güncel bilgilere ulaşabilirler.
Eşit Ağırlık Hangi Bölümleri Seçebilir?
Eşit ağırlık öğrencileri, işletme, hukuk, iktisat gibi bölümleri seçebilir. |
Psikoloji, sosyoloji, tarih gibi sosyal bilimler bölümleri de eşit ağırlık öğrencileri için seçenek olabilir. |
Eğitim fakültesi, öğretmenlik, rehberlik gibi alanlar eşit ağırlık öğrencileri tarafından tercih edilebilir. |
Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi gibi bölümler eşit ağırlık öğrencileri için uygun olabilir. |
İletişim, gazetecilik, medya gibi alanlar eşit ağırlık öğrencileri tarafından tercih edilebilir. |
Eşit ağırlık öğrencileri, matematik, fizik, kimya gibi fen bilimleri bölümlerini tercih edebilir.
Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümler eşit ağırlık öğrencileri için seçenek olabilir.
Ekonomi, finans, muhasebe gibi bölümler eşit ağırlık öğrencileri tarafından tercih edilebilir.
Uluslararası ticaret, lojistik, turizm gibi alanlar eşit ağırlık öğrencileri için uygun olabilir.
Çalışma ekonomisi, endüstri ilişkileri gibi bölümler eşit ağırlık öğrencileri tarafından tercih edilebilir.