AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Esinden emekli maasi alan dul maasi alabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Eşinden emekli maaşı alan dul maaşı alabilir mi?​

Erkek, SGK ve Bağkur kapsamında çalışıyorsa veya emekliyse ölen eşin aylığının yüzde 50’sini dul aylığı olarak alabiliyor. Erkek sigortalı çalışmıyor ve Bağkurlu da değilse ölen eşinin aylığının yüzde 75’ini alıyor.

Ölüm maaşı ne kadar 2022?​

Ölüm maaşı ne kadar 2022?
Alt sınır aylık hesaplaması nedeniyle vefat eden sigortalılarımızın hesaplanan aylığı en düşük 2.500 TL’ dir. Vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerinin aylık tutarı ise hak sahiplerine hisseleri oranında ödenir.

65 yaş üstü dul maaşı ne kadar?​

Bahse konu aylığın tutarı 1 Ocak -30 Haziran 2022 dönemi için bin 84,55 TL’dir. Diğer taraftan, aylıklar vefat, sosyal güvence tespiti, feragat, kurumsal bakım, muhtaç olmama, adres değişikliği, nafaka alabilecek olma ve diğer nedenler sebebi ile kesilebilmektedir.”

Dul maaşı nasıl hesaplanır?​

Dul maaşı nasıl hesaplanır?
Sigortalı kişinin ölümü halinde eşine %50 oranında dul maaşı bağlanır. Eğer kişinin hiç çocuğu yoksa bu oran %75’e yükselir. Çocuk olması durumunda %25 oranında çocuğa bağlanır. Anne ve babanın ölümü halinde çocuklara bağlanan yetim aylığı %50 oranındadır.
Emekli olup dul maaşı alabilir mi?​
Dul maaşı ve emekli maaşı almak isteyen kadınların SSK’dan emekli olması gerekmektedir. Bu noktadan sonra dul maaşı için başvuru yapabilir. SSK emeklisi, eşi vefat etmiş Bağkur emeklisi kişiler iki maaş alabilmektedir. Ancak Emekli Sandığı emeklileri ise maaşların yüzde 75’ini almaya hak kazanmaktadır.

65 yaş aylığı alan dul maaşı alabilir mi?​

65 yaş aylığı alan dul maaşı alabilir mi?
Yani muhtaç dul kadınlara devlet yardımı aylık 300 TL’dir. 2022 Sayılı Kanun kapsamında 65 yaş aylığı (yaşlılık maaşı) alan kadınlar isterlerse muhtaç dul aylığı alabilirler. Ancak bu durumda 65 yaş aylığı kesilecektir.

Dul maaşı ne kadar zam geldi?​

2021 yılı ilk altı ayına ilişkin en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı % 8,45 olarak gerçekleşmiştir. Bu çerçevede emekli, dul ve yetim aylıkları Temmuz 2021 tarihinden itibaren % 8,45 oranında artırılmış olup, zamlara ilişkin fark ayrıca ödenmiştir.

Bir kişi üç maaş alabilir mi?​

Bir kişi üç maaş alabilir mi?
3 FARKLI EMEKLİ MAAŞI ALINABİLİYOR Kendi çalışmasından dolayı SSK emeklisi olarak maaş alırken, vefat eden Bağkur emeklisi kocasının ölümünden sonra dul aylığı alan kadın, Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş babasının vefatından sonra yetim aylığı da alabiliyor. Yani üç maaşa da hak kazanıyor.

SSK emeklisi kişi vefat eden eşinin emekli maaşını alabilir mi?​

SSK’lı kişinin vefatı halinde, eşine dul aylığı bağlanması için; 5 yıl sigortalılık süresi ve 900 gün prim ödeme şartları aranır. Arkadaşınızın eşi aranan şartları sağladığından; eşinden dul aylığı bağlatabilir.

SSK emeklisi emekli sandığından dul aylığı alabilir mi?​

SSK emeklisi emekli sandığından dul aylığı alabilir mi?
Babam Emekli Sandığı emeklisi iken vefat etti, babamın emekli aylığından yararlanabilir miyim? Babanızdan dolayı yetim aylığı alabilirsiniz ancak bekar veya dul olmanız gerekmektedir. Erkek yetimlere Emekli Sandığı Kanununa göre aylık bağlanabilmesi için; malullük ve muhtaçlık şartları birlikte aranmaktadır.
2 maaş nasıl alınır?​
Anne, babadan biri Bağkur ya da SSK’lı, öteki Emekli Sandığı’na tabi ise yetim, iki maaşı tam alır. Eş ve ebeveyndan aylık bağlama durumu: Ölümlerden biri 1 Ekim 2008 evveli ise; İkisi SSK’lı ise yüksek maaş tam, düşük olan yarım ödenir. İkisi de Bağkur’lu ise yüksek olan maaş bağlanır.

Ölüm aylığı ne kadar olur?​

Ölüm aylığı ne kadar olur?

Ölen eşinden emekli maaşı alan kişi babasından da alabilir mı?​

4/b’li (Bağ-kur) olan anne ve 4/b’li (Bağ-Kur) olan babadan ayrı ayrı ölüm aylığına hak kazanılması durumunda; hak sahibi 18 yaşına kadar her iki aylığı alabilir. 18 yaşından sonra ise hak sahibine yalnızca yüksek olan aylık ödenir.

Eşinden emekli maaşı alan dul, belirli şartları sağladığı takdirde dul maaşı alma hakkına sahiptir. Eğer erkek, SGK veya Bağkur kapsamında çalışıyor veya emekliyse ve eşi vefat etmiş ise ölen eşin aylığının yüzde 50'sini dul aylığı olarak alabilir. Eğer erkek sigortalı çalışmıyorsa ve Bağkurlu da değilse, ölen eşin aylığının yüzde 75'ini alabilir.

Ölüm maaşı tutarı 2022 yılı için en düşük 2.500 TL'dir. Vefat eden sigortalının aylığını almakta olan hak sahipleri, hisseleri oranında aylık almaya hak kazanır.

65 yaş üstü dul maaşı tutarı 2022 yılı için bin 84,55 TL'dir. Ancak bu aylıklar çeşitli sebeplerle kesilebilir, örneğin sosyal güvence tespiti gibi.

Dul maaşı hesaplama yöntemi, sigortalının ölümü halinde eşine %50 oranında dul maaşı bağlanması esasına dayanır. Eğer çocuk yoksa bu oran %75'e çıkar, çocuk varsa çocuğa %25 oranında aylık bağlanır. Anne ve babanın ölümü durumunda yetim aylığı %50 oranında olabilir.

Emekli olup dul maaşı almak isteyen kişilerin SSK'dan emekli olması gerekmektedir. SSK emeklileri, eşi vefat etmiş Bağkur emeklileri iki maaş alabilirken, Emekli Sandığı emeklileri maaşların yüzde 75'ini almaya hak kazanırlar.

65 yaş aylığı alan dul kişiler, istedikleri takdirde muhtaç dul aylığı alabilirler. Ancak bu durumda 65 yaş aylığı kesilecektir.

2021 yılında dul maaşlarına %8,45 oranında zam yapılmıştır.

Bir kişi üç farklı emekli maaşı alabilir. Örneğin SSK emeklisi bir kişi, vefat eden Bağkur emeklisi eşinden dul aylığı da alabilir ve Emekli Sandığı'ndan emekli olmuş babasının vefatından sonra yetim aylığı da alabilir.

SSK emeklisi bir kişinin vefat etmesi durumunda, eşine dul aylığı bağlanabilmesi için belirli şartlar aranır. Arkadaşınızın eşi bu şartları sağlıyorsa, eşinden dul aylığı bağlatabilir.

SSK emeklisi bir kişinin Emekli Sandığı'ndan emekli olan bir kişi vefat ettiğinde, yetim aylığı alabilmek için belirli şartları karşılamak gerekmektedir. Malullük ve muhtaçlık gibi durumlar karşılanırsa, yetim aylığı alınabilir.

Üç maaş alabilme durumu, farklı emekli statülerinden kaynaklanan haklardan yararlanmak anlamına gelir. Örneğin SSK emeklisi bir kişi eşi vefat etmişse dul aylığı alabilir, ayrıca Emekli Sandığı'ndan emekli olmuş babasının vefatı halinde yetim aylığı da alabilir.

Bağkur veya SSK'lı anne veya babadan vefat eden bir kişi, her iki aylığı da alabilir. Anne ve babadan aylık bağlama durumu, çeşitli durumları kapsar, örneğin ikisi SSK'lı ise yüksek maaş tam, düşük olan yarım ödenir gibi.

Ölüm aylığı tutarı, farklı faktörlere bağlı olarak değişebilir ve belirli şartları sağlayan kişiler bu aylığı alabilirler.

Bağkur'lu olan anne ve Bağkur'lu olan babadan ayrı ayrı ölüm aylığına hak kazanılması durumunda, hak sahibi 18 yaşına kadar her iki aylığı alabilir fakat 18 yaşından sonra yalnızca yüksek olan aylık ödenir.

Geri