AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Esim beni aldatiyor nasil kanitlayabilirim?

Editör

Yeni Üye

Eşim beni aldatıyor nasıl kanıtlayabilirim?​

Sevgiliyle görüşmeleri kanıtlayan resimler ve video kayıtları, Banka hesap hareketleri, (Örneğin bir havale veya kira ödemesi) Tapu kayıtları, (Örneğin, sevgiliye alınan bir taşınmaz) Bir ödemeye ait fatura veya irsaliye, (Örneğin sevgiliye alınan bir hediye veya gönderilen çiçek bedeline ilişkin belgeler)

Karım beni aldattı ne yapmam lazım?​

Eşiniz sizi aldatıyor ve elinizde kanıt var ise hızlı bir şekilde boşanma davası açabilirsiniz. Ancak elinizde herhangi bir kanıt yok ise aldatma üzerine herhangi bir dava açmanız uygun değildir. Eşiniz sizi aldatıyor ama kanıtınız yoksa eşinizle beraber anlaşmalı boşanma davası açabilirsiniz.

Eşim beni aldattı nasıl davranmalıyım?​

Eşim beni aldattı nasıl davranmalıyım?
Aldatan bir eşle başa çıkmak belki de yapman gereken en zor şeydir. İlişkinize devam etmek ve işleri yoluna koymak konusunda karar vermeye gelince doğru bir cevap yoktur. Yapabileceğin tek şey eşinle iletişim kurmak, kendini dinlemek ve ilişkinin kurtarılmaya değer olup olmadığına karar vermektir.

Aldatan eşe ne davası açılır?​

Aldatan eşe ne davası açılır?
Eşlerden biri aldatırsa, diğer eşin aldatma (zina) olgusunu öğrenmesinden itibaren 6 ay içinde boşanma davası açma hakkı vardır (MK m.161/2). Boşanma sebebi daha geç öğrenilse bile, zina (aldatma) nedeniyle boşanma davası açma süresi, aldatma fiilinin işlenmesinden itibaren 5 yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.

Aldatılma psikolojisi nasıl atlatılır?​

İlişkiler ve Aldatma: İhanetle Başa Çıkmanın 5 Adımı
- Yaşayacağınız duygular karmaşasının normal olduğunu kabul edin.
- Hisleriniz hakkında konuşmaktan çekinmeyin.
- İlişkiye devam edip etmeyeceğinize karar verin.
- Kararınız ne olursa olsun eşinizle aranızdaki güven bağını onarmaya çalışın.
- Affetmeyi öğrenin.

Aldatan eş tazminat öder mi?​

Aldatan eşlerin tazminatına karar verecek mahkeme, aşağıdaki unsurları göz önünde bulundurup kararlarını bu yönde verir. Aldatan eşin, eşinden başka birinden çocuğunun olup olmaması durumu aldatmada tazminatın belirlenmesinde önemli rol oynar.

Evli bir erkek eşini neden aldatır?​

Evli bir erkek eşini neden aldatır?
Erkeklerin aldatmasının belki de en büyük nedeni ego yani duygusal tatmin ihtiyacıdır. İnsanlar genellikle aldatmanın cinsellik ile ilgili olduğunu düşünür, oysa gerçek farklı olabilir. Mevcut ilişkide zor bir noktada olduğunda, eski ilişkiler cezbedici olabilir.

Aldatan eşe velayet verilir mi?​

Aldatan eşe velayet verilir mi?
Velayetin verilmesinde mahkeme sadece çocuğun yararını ve güvenliğini düşünecektir. Önemli olan çocuğun menfaatidir. Eğer çocuk annenin yanında daha güvende ve daha iyi bakılacaksa eşini aldatmış olması durumu, çocuğu almasında bir engel teşkil etmeyecektir.

Evli erkek karısını aldatırsa cezası nedir?​

Aldatma, eski Türk Ceza Kanunu’nda kadın ve erkek için ayrı ayrı unsurları olan ve yaptırım gerektiren suç olarak kabul görmekteydi ve suçun yaptırımı 6 aydan 3 seneye kadar hapis cezasıydı. Ancak yürürlükte bulunan Yeni Türk Ceza Kanunu ile aldatma, suç olmaktan çıkartılmıştır ve hapis cezası yaptırımı kaldırılmıştır.

Merhaba,

Eşinizin sizi aldattığından şüpheleniyorsanız ve bunu kanıtlamak istiyorsanız, doğru adımları atmak çok önemlidir. İşte eşinizin sizi aldattığını kanıtlamanıza yardımcı olabilecek bazı adımlar:

1. **Mesajlar ve Aramalar**: Eşinizin telefonunda veya sosyal medya hesaplarında şüpheli mesajlar veya aramalar olup olmadığını kontrol edin. Bu mesajlar aldatma kanıtı olabilir.

2. **Eşinizin Davranışları**: Eşinizin aniden değişen davranışlarına dikkat edin. Mesela, daha fazla işten geç kalması, sık sık bahane uydurması gibi.

3. **Görüntü ve Ses Kayıtları**: Eşinizin aldatma durumunu yakalayabileceğiniz fotoğraf veya video kayıtları yapmak mümkün olabilir. Ancak bazı ülkelerde bu tür kayıtların yasal olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.

4. **Ödeme Belgeleri**: Eşinizin yaptığı harcamaları takip ederek şüpheli ödemeler veya harcamalar tespit edebilirsiniz.

Bu gibi kanıtları topladıktan sonra, eğer eşinizin sizi aldattığına dair kesin kanıtlarınız varsa, boşanma davası açabilir veya diğer yasal adımları atabilirsiniz.

Eğer eşiniz sizi aldattıysa ve kanıtlarınız varsa, duygusal yönden zor bir süreç olabilir. Bu gibi durumlarda terapist veya psikologdan destek almak faydalı olabilir. Duygusal olarak kendinizi güçlü hissetmeniz ve doğru kararları verebilmeniz için destek almanız önemlidir.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur. Eğer başka sorularınız varsa, çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri