Esi ise baslayan memur ne yapmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Eşi işe başlayan memur ne yapmalı?​

“Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi ve çocuklarından her biri için ödenir.”
Çocuk parası nasıl iptal edilir?
1- Memur, eş için ödenen aile yardımı ödeneği hakkını eşinden boşanma veya eşinin ölümü halinde takip eden ay başından itiba-ren aile yardımı ödeneği kesilir.

Eş çalışma bildirimi yapılmazsa ne olur?​

Sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında sigortalı olması gerektiği halde bildirimi yapılmayan kişi kayıt dışı çalışıyor veya çalıştırılıyor demektir. Böyle bir durum için cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Bir günlük çalışma bile olsa Kuruma bildirim verilmesi gereklidir.
Eşi çalışan devlet memuru aile yardımı alır mı?
657 sayılı Kanun’un 203’üncü maddesine göre, aile yardımı ödeneği devlet memurlarına her ay aylıklarıyla birlikte ödenmektedir. Karı ve kocanın her ikisi de memur iseler bu ödenek yalnız kocaya verilir. Aile yardımı ödenekleri hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve borç için haczedilemez.
Devletin Öğrenciye Para Yardımı 2022 Devlet tarafından yapılan şartlı eğitim yardımı SED yardımı olarak bilinir. Okuyan çocuklara verilen sed yardımı her sene Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından hesaplanarak ödenmektedir. 2022 yılı için okuyan çocuğa verilen eğitim yardımı 1259 TL olarak açıklanmıştır.
Çocuk yardimi kac yasinda kesilir?
Çocuk Yardımı Parası Kaç Yaşına Kadar Ödenir SED yardımı olarak bilinen eğitim yardımı ise çocuk liseyi bitirene kadar verilir. Sür parası ise bir sefer verildiği için bunda yaş sınırlaması yoktur. Şartlı çocuk yardımı ise 0-6 yaş arasındaki çocuklara aylık olarak verilir.

Aile yardımı bildirilmezse ne olur?​

Bilindiği üzere eşi aylıksız izne ayrılan memur aile yardımı ödeneği alabilmektedir. Aylıksız izin bitiminde ise bu ödeneğin kesilmesi gerekmektedir. Ancak memur durumu bildirmezse bu ödeneğin ödenmesine devam edilmektedir.
Aile yardımı ödeneği hangi durumlarda kesilir?
1- Memur, eş için ödenen aile yardımı ödeneği hakkını eşinden boşanma veya eşinin ölümü halinde takip eden ay başından itibaren kaybeder.

Eşi çalışan memura aile yardımı ne kadar?​

Eşi çalışan memurlar için en çok 5, eşi çalışmayan veya eşi emekli olanlar için ise en çok 3 çocuk için çocuk yardımı ödenebiliyor Bu miktar çocuğun 72 aydan küçük ya da büyük, engelli veya değil şartlarına göre değişiyor. 1. 72 aydan küçük çocuklardan her bir çocuk için 82,89 TL ödeniyor.

Geri