AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Esi eve almamak bosanma sebebi midir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eşi eve almamak boşanma sebebi midir?​

İradeleri doğrultusundaki beyanları ile evlilik birliğini kuran bireylerin ortada gerçek bir sebep yokken (tehdit, darp, tecavüz vb.. gibi ) yani evden ayrılmayı, yada terki, yada eşini eve almamayı yasalar ile haklı gösterecek bir durumu yok iken eşini eve almayan taraf kusurludur.

Eşin ailesi ile görüşmemek boşanma sebebi mı?​

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşiyle ailesi arasında dengeyi koruyamamayıboşanma sebebi saydı. Eşiyle dengeyi koruyamamanın ağır kusur sayılmasına hükmetti.

Saygısızlık boşanma sebebi midir?​

Saygısızlık boşanma sebebi midir?
Eşler evlilik birliği içerisinde birbirlerine karşı nazik davranmak, kırıcı olmamak ve özellikle hakaret etmemek yükümlülüğü altındadırlar. Eşlerin birbirlerine hakaret etmeleri evlilik birliğinin temelden sarsılmasına sebebiyet verecek boşanma nedenlerinden birini oluşturabilmektedirler. Yargıtay 2.

Başkasının çocuğuna bakmak sevap mı?​

Başkasının çocuğuna bakmak sevap mı?
Cevap: Evlatlık çocuk almak haram değildir ama İslâm, evlatlığı kaldırmıştır. Ancak yetim çocuğa bakmak, onu evladı gibi yetiştirmek çok sevaptır. Hz. Peygamber, yetime bakanla kendisinin cennette yan yana olacağını belirtmiştir.

Çalışmayan eş boşanma nedeni mi?​

Türk Medeni Kanunu’nda da yer aldığı üzere evlilik birliği içerisindeki kadın ile erkeğin hak ve sorumlulukları her ne kadar eşit olsa da evin geçimi erkeğe aittir. Dolayısıyla evlilik birliği içerisinde erkeğin çalışmaması boşanma sebebi olarak kabul edilmektedir.

Evine bakmayan koca nereye şikayet edilir?​

Mahkemeden şok karar: Eve bakmayan eşler varsa diğeri maaşına el koymak için dava açabilir. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kocası veya karısı alkolik, kumarbaz ve kötü yaşam tarzına sahip olanları sevindirecek bir karara imza attı.

Hakaret etmek boşanma sebebi midir?​

Hakaret etmek boşanma sebebi midir?
Eşe karşı yapılan her türlü hakaret ve küfür diğer eş için boşanma sebebi sayılır. Yani gerekçesi her ne olursa olsun bir eşin diğer eşe hakaret ve küfür etmesi kabul edilemez bir durumdur.

Hangi sözler boşanma sebebi?​

Hangi sözler boşanma sebebi?
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu; bir temyiz başvurusunda, eşe ‘salak, manyak, koca kafalı, terbiyesiz’ gibi sözlerle hakaret edilmesini boşanma sebebi saydı.

Dinen bir kadın çocuğuna bakmak zorunda mı?​

BİR KADIN ÇOCUĞUNA VE KOCASINA BAKMAK ZORUNDA MIDIR? Evli kadının evinde oturması, mutat ev işlerini yapması ve çocuklarının eğitim ve bakımıyla uğraşması, itaat kapsamına girer. Diğer yandan erkeğin meşru isteklerini yerine getirmesi, aile huzur ve düzenini bozacak davranışlardan sakınması gerekir.

Çocuğa bakmak kimin görevi?​

10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır” ifadesi yer aldı. Çocuk bakımını sadece kadının sorumluluğu olarak gören anlayışı ilk gördüğümüz genelge değil şüphesiz.
 
Eşi eve almamak, eşin ailesi ile görüşmemek, saygısızlık, çalışmayan eş, evine bakmayan koca gibi durumlar evlilikte sorunlara neden olabilir ve boşanma sebebi olarak da kabul edilebilir. Özellikle Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik birliği içindeki hak ve sorumlulukların eşit olmasına rağmen evin geçiminin erkeğe ait olması gibi nedenler, evliliği etkileyebilir.

Hakaret etmek de evlilik birliğini temelden sarsabilecek önemli bir konudur. Eşe karşı yapılan hakaret ve küfürler, boşanma sebebi olarak kabul edilir ve kabul edilemez bir durumdur. Yargıtay'ın verdiği kararlar da bu tür durumları değerlendirerek sorunlara çözüm üretmektedir.

Çocuğa bakmak konusunda ise, genelde toplumda kadının çocuğa bakımıyla ilgilenmesi beklenir. Ancak günümüzde bu konuda farkındalık artmaya başlamıştır ve çocuğa bakımın sadece kadının sorumluluğunda olmadığı vurgulanmaktadır. Örneğin, 10 yaş ve altı çocuğu olan çalışan kadınlar için idari izin uygulamaları yapılmaktadır.

Evlilikte ve aile hayatında ortaya çıkan sorunların çözümü için iletişim, saygı, empati ve anlayış önemlidir. Gerekirse uzman bir danışman veya hukukçu ile görüşmek çözüm bulmada yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst