SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Eset Virüs Taraması Nasıl Yapılır? Eset virüs taraması nasıl yapılır sorusu birçok kullanıcının merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Eset virüs taraması yapmak için öncelikle Eset Antivirüs programını bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Programı indirdikten sonra kurulum işlemini gerçekleştirin. Ardından programı açarak “Tarama” sekmesine geçin. Burada “Tam Tarama” seçeneğini seçerek tarama işlemini başlatabilirsiniz. Tarama işlemi tamamlandığında program size sonuçları gösterecektir. Eğer virüs bulunursa, program size otomatik olarak temizleme seçenekleri sunacaktır. Bu seçenekleri kullanarak bilgisayarınızı virüslerden temizleyebilirsiniz.
İçindekiler
Eset Virüs Taraması Nasıl Yapılır?
Eset virüs taraması yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Adım: Eset Antivirüs programını açın.
2. Adım: Ana ekranın sol üst köşesinde bulunan “Tarama” sekmesine tıklayın.
3. Adım: Açılan menüden “Bilgisayar Taraması” seçeneğini seçin.
4. Adım: Karşınıza çıkan pencerede “Tarama Türü” bölümünde istediğiniz tarama seçeneğini seçin. Örneğin, “Hızlı Tarama” veya “Tam Tarama” seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.
5. Adım: Tarama ayarlarını isteğe bağlı olarak özelleştirebilirsiniz. Örneğin, “Arşiv Taraması” veya “Potansiyel Tehditleri Temizle” gibi seçenekleri işaretleyebilirsiniz.
6. Adım: Taramayı başlatmak için “Taramayı Başlat” veya “Başlat” düğmesine tıklayın.
7. Adım: Eset Antivirüs programı bilgisayarınızı tarayacak ve virüsleri tespit edecektir.
8. Adım: Tarama tamamlandığında, program size bir rapor sunacaktır. Raporu inceleyerek virüsleri temizleyebilir veya karantinaya alabilirsiniz.
Not: Eset Antivirüs programınızın güncel olduğundan emin olun. Güncellemeleri düzenli olarak yapmak, bilgisayarınızı en son virüslere karşı korumanızı sağlar.
Eset Virüs Taraması Nasıl Yapılır?
Eset virüs taraması nasıl yapılır? |
1. Eset Antivirüs programını açın. |
2. Ana ekranın sol alt köşesinde yer alan “Tarama” seçeneğine tıklayın. |
3. Tarama türünü seçin: Hızlı Tarama, Tam Tarama veya Özel Tarama. |
4. Tarama seçeneklerini yapılandırın: Bellek, Dosyalar, Arşivler, E-postalar, vb. |
5. Tarama başlatmak için “Taramayı Başlat” veya “Şimdi Tarama Yap” seçeneğine tıklayın.
6. Tarama sırasında virüsler tespit edilirse, karantinaya alın veya silin.
7. Tarama sonuçlarını rapor olarak kaydedebilir veya detayları inceleyebilirsiniz.
8. Tarama zamanlaması ayarlayarak periyodik taramalar yapabilirsiniz.
9. Eset virüs taraması, bilgisayarınızı güvende tutmak için önemlidir.