Esek hosaftan ne anlar mi yoksa hos laf mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eşek hoşaftan ne anlar mı yoksa hoş laf mı?​

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde ki anlamı; bilgisiz, görgüsüz kimse ince, güzel şeylerin zevkine varamaz, değerini ölçemez şeklindedir.

Eşek hoşaftan ne anlar sözü?​

Eşek hoşaftan ne anlar sözünün doğrusu ‘eşek hoş laftan ne anlardır’ şeklinde yapılan düzeltmeler(!) doğru değildir. Zira atasözünün devamı vardır ve şu şekildedir: “Eşek hoşaftan ne anlar; suyunu içer, tanesini bırakır.”
Eşek hoşaftan ne anlar gerçeği?
[1] Bilgisiz, görgüsüz kimse, ince, güzel şeylerin zevkine varamaz; değerini ölçemez.

Eşek hoşaftan ne anlar eksi?​

kızların kendilerini beğenmeyen erkekler hakkında söyledikleri bir söz. iyilikten güzellikten anlamayan insanı, hoşafın en güzel yeri sanılan tanesini bırakan eşeğe benzetmek amacı ile yaratılmış bir atasözüdür.

Iki düşün bir söyle ne demek?​

[1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.
Güneş balçıkla sıvanmaz ne anlama geliyor?
Güneş Balçıkla Sıvanmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Hemen hemen herkesin bildiği ve açıkça ortaya çıkmış bir durumu saklamaya çalışmak boşadır. Yalan ve dolanla herhangi bir durumu kolay kolay saklayamazsın.

Atasözü eşek hoş laftan ne anlar anlamı?​

Eşek Hoşaftan Ne Anlar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Birinci Anlamı: Eşek Hoşaftan Ne Anlar sözü, kaba kişilerden herhangi bir incelik ve kibarlık beklenmemesi gerektiğini vurgular. Atasözünde eşek, görgüsüz insanları simgelerken, hoşaf da incelik gerektiren şeylerin sembolü olarak kullanılmıştır.

Su küçüğün mü sus küçüğün mü?​

Bu söz bazı taraflarda “Su veya sus küçüğün, söz büyüğün” şeklindedir. b. Ömer Asım Aksoy (1971): * Su küçüğün, sofra (söz) büyüğün (1831). Su büyüklerden önce küçüklere verilemelidir. Çocuklar, istedikleri kadar su içebilirler.
Düşün bir söyle atasözünün anlamı nedir?
söylenecek sözün, edilecek lafın iyice düşünülmesini öğütleyen atasözü. ilkokul yıllarının potansiyel kompozisyon konusu.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer ne anlama gelir?​

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer atasözü, misafirliğe giden bir kimsenin beklenti içinde olmaması ve ev sahibinin kendisine sunduklarıyla yetinmesi gerektiği anlamına gelmektedir.
 
Geri
Üst