Eşbabiye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
300 gram kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker (kayısının ekşiliğine nazaran değişir)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için ;
Dövülmüş ceviz
Eşbabiye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru kayısıları yıkayıp süzüp 5 dk soğuk suda bekletin.
Tekrar süzdükten sonra kayısıları tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
Toz şekeri azar azar ekleyip tadına bakın kayısının ekşiliğine nazaran şekere ekleme ya da azaltma yapabilirsiniz.
5 dakika da şekerle piştikten sonra sıvı yağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Soğuduktan sonra cevizi üzerine serpip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Eşbabiye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker (kayısının ekşiliğine nazaran değişir)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için ;
Dövülmüş ceviz
Eşbabiye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru kayısıları yıkayıp süzüp 5 dk soğuk suda bekletin.
Tekrar süzdükten sonra kayısıları tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
Toz şekeri azar azar ekleyip tadına bakın kayısının ekşiliğine nazaran şekere ekleme ya da azaltma yapabilirsiniz.
5 dakika da şekerle piştikten sonra sıvı yağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Soğuduktan sonra cevizi üzerine serpip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Eşbabiye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı