AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Es durumu tayini icin ne kadar sure evli olmak gerekir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.780
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eş durumu tayini için ne kadar süre evli olmak gerekir?​

CEVAP: Eş durumundan faydalanabilmek için belli bir süre şartı bulunmamaktadır. Yani nikâhın yapıldığı tarihten itibaren gerekli evraklarla başvurmanız durumunda mazeret durumunuz değerlendirilecektir.

Sözleşmeli personel kadrolu eşinin yanına gidebilir mi?​

*3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.

Sağlık Bakanlığı eş durumu nasıl yapılır?​

Sağlık Bakanlığı eş durumu nasıl yapılır?
Eşi farklı bir kurumda çalışan ve eşinin yanına nakil olmak isteyen sağlık personeli için, naklen gitmek istediği yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olup olmadığına bakılır. Eğer C veya D ise nakli eşinin görev yaptığı yere yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır.

Eş durumu tayini nasıl yapılır?​

Eş durumu tayini nasıl yapılır?
Eşin kamu personeli olmadığı ve bulunduğu yerde 360 gün SGK primi ödemiş olarak çalışıyor durumda olması hâlinde, eşin çalıştığı yere atama yapılır. Vali, belediye başkanı, milletvekili, noter veya muhtar gibi görevlerde bulunan eşlerin çalıştığı yere atama yapılır.

Sözleşmeli ve kadrolu ne demek?​

Kadrolu memur ile sözleşmeli memur arasında aşağıdaki farklar bulunmaktadır. Kadrolu Memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda 4/A olarak sınıflandırılırken Sözleşmeli Memurlar 4/B olarak sınıflandırılmaktadır. Sözleşmeli memurlar kurumlar arası yer değişikliği yapamazken kadrolu memurlar yapabilmektedir.

Sözleşmeli personel nasıl yer değiştirir?​

a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

Eşler arası kaç km?​

Eşler arası kaç km?
Eş durumu tayini yapmak isteyen memur veya öğretmenler hayatlarında, bir defa dahi olsa, bu şekilde bir ifade duymuştur. Ne Danıştay kararlarında ne de bize ulaşan idare veya bölge idare mahkemesi kararlarında, eş durumu tayinlerini 90 km. ile sınırlandırına bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.

Eş durumu tayini için kaç yıl çalışmak gerekir?​

Eş durumu tayini için kaç yıl çalışmak gerekir?
Sözleşmeli personel kadrolu personel olduktan sonra veya kadrolu personel eş durumu tayini isteyebilir. Eşi memur olmayan memurun tayin isteyebilmesi için memur olmayan eşin son iki yıl içinde en az 360 gün sigorta pirimi olduğunda memur olan eş, memur olmayan eşin yanına tayin isteyebilmektedir.

Eş durumundan tayin nasıl olur?​

Yeni atanan memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?​

Eş durumu tayini için neler gerekli?​

Eş durumu tayini için neler gerekli?
Eş durumu ataması yapılan öğretmenler için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir.
- Atama kararnamesi.
- İlişik kesme yazısı (Okuldan alınacak)
- İkametgah belgesi.
- Eşine ait görev yeri belgesi.
- Çocuğu olanlar için nüfus kayıt örneği.

Sözleşmeli ve kadrolu arasındaki fark nedir?​

Sözleşmeli ve kadrolu arasındaki fark nedir?

2021 2022 eş durumu tayini ne zaman?​

2022 Şubat Eş Durumu (Mazeret) Tayini Başvuruları 27 Aralık 2021 de Başlıyor. 2022 şubat eş durumu başlıyor. 2020 yarıyıl tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvuruları 27 Aralık 2021 de başlıyor.

Eş durumu ataması iptal edilebilir mi?​

Eş Durumu Nedeniyle Tayin Talebinin Reddi ve İptal Davası Şartları oluşan ve yasal mevzuata uygun olarak yapılan eş durumu nedeniyle tayin talebinin ilgili kurumlarca reddedilmesi halinde bu ret kararının iptali talebiyle dava açılması mümkündür.

1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?​

1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
Eş durumundan tayin hakkı sadece memur çiftler için geçerli değil. Şart kaldırıldı, artık eşi memur olmayan da ‘eş durumundan tayin’ isteyebilir. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor.

Tayini çıkan personel ne kadar bekletilebilir?​

Tayini çıkan personel ne kadar bekletilebilir?
Ne yazıkki, işlemin devlet memuruna tebliğ edilmesinde bir süre bulunmamaktadır. Zaten personel mevzuatlarında, istisnai düzenlemeler dışında, idari işlemlerin yapılması hususunda ve bu işlemlerin ilgililere tebliğinde düzenlenmiş bir süre sınırlaması mevcut değildir.

Eş durumundan tayin nasıl istenir?​

Eş durumu tercihleri ne zaman 2022?​

1.aşama tercihleri 3 Ocak 2022 Saat 17:00’a kadar MEBBİS sistemi üzerinden yapılacak. MEB tarafından yayınlanan özür grubu atama takvimine göre 2. aşama tercih başvuruları ise; 7 Ocak 2022 ve 12 Ocak 2022 (Saat 17.00) tarihleri arasında yapılacak.

Özür grubu atamaları 2022 ne zaman?​

Özür grubu atamaları 2022 ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin özür grubu atamalarıyla ilgili duyuru yayımlandı. 7 Ocak 2022 tarihinde başlayan atama tercihleri 12 Ocak tarihinde son bulacak.

Atama nasıl iptal edilir?​

Atama nasıl iptal edilir?
Kamu görevlilerinin atanma ve nakil işlemlerin iptali ve diğer davalarda yetkili mahkeme, kamu görevlisinin yeni veya eski görev yaptığı yerde bulunan idare mahkemesinde açılır. Atama işleminin iptali için yetkili ve görevli mahkemeye dava dilekçe ile başvuru yapılır.

Atama işlemi kaç gün içinde iptal edilir?​

Atama davaları özellikle askeri davalar içerisinde en fazla görülen dava çeşitlerindendir. Atama işlemi tebliğ edildikten sonra 60 gün içinde işlemin iptali talebiyle yetkili idare mahkemesine atamanın iptali davası açılmalıdır.

Eş durumu tayini için resmi nikah ne zaman yapılmalı?​

Tayin çıktıktan kaç gün sonra ilişik kesilir 2022?​

Tayin çıktıktan kaç gün sonra ilişik kesilir 2022?
Kura Atama Takvimi Nasıl İşleyecek? Atananlar Ayrılışları Nasıl Yapılacak? Hekimler hariç, bu kurada yerleştirilenler ayrılışları atama tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayrılışları sağlanacak. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecek.

Tayin çıktıktan kaç gün sonra ilişik kesilir 2019?​

Tayin çıktıktan kaç gün sonra ilişik kesilir 2019?
Hemen ayrılış yapacak olan öğretmenlerin kararnamesi okula geldiği gün ilişik kesebilir. Kararname tebliğinden itibaren 15 gün mehil müddetinizi kullanabilirsiniz. İl içi ilişik kesmek 15 gün içerisinde yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre sonuçlar 24 Ağustos tarihinde erişime açıldı.
 
Eş durumu tayini için ne kadar süre evli olmak gerekir sorusunun cevabı şudur: Eş durumundan faydalanabilmek için belirli bir süre şartı bulunmamaktadır. Yani nikahın yapıldığı tarihten itibaren gerekli evraklarla başvurulduğunda mazeret durumu değerlendirilecektir.

Sözleşmeli personel kadrolu eşinin yanına gidebilir mi sorusunun cevabı şu şekildedir: 3+1 atanan personel, işe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir, diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.

Sağlık Bakanlığı eş durumu nasıl yapılır sorusunun cevabı şöyledir: Eşi farklı bir kurumda çalışan ve eşinin yanına nakil olmak isteyen sağlık personeli için, naklen gitmek istediği yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olup olmadığına bakılır. Eğer C veya D ise nakli eşinin görev yaptığı yere yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır.

Eş durumu tayini nasıl yapılır sorusunun cevabı ise şöyledir: Eşin kamu personeli olmadığı ve bulunduğu yerde 360 gün SGK primi ödemiş olarak çalıştığı durumda eş, eşinin çalıştığı yere atama yapılır. Vali, belediye başkanı, milletvekili, noter veya muhtar gibi görevlerde bulunan eşlerin çalıştığı yere atama yapılır.

Sözleşmeli ve kadrolu arasındaki farklar nelerdir sorusunun cevabı şu şekildedir: Kadrolu memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda 4/A olarak sınıflandırılırken, sözleşmeli memurlar 4/B olarak sınıflandırılmaktadır. Sözleşmeli memurlar kurumlar arası yer değişikliği yapamazken kadrolu memurlar bu işlemi yapabilir.

Eş durumu tayin için kaç yıl çalışmak gerekir sorusunun cevabı ise şu şekildedir: Sözleşmeli personel kadrolu hale geldikten veya kadrolu personel eş durumu tayini istediğinde, eşi memur olmayan kişinin tayin isteyebilmesi için son iki yıl içinde en az 360 gün sigorta primi ödemesi gerekmektedir. Bu koşulu sağlayan kişiler eşinin yanına tayin isteyebilir.

Eş durumu tayini için neler gerekli sorusunun cevabı ise şöyledir: Eş durumu ataması yapılan öğretmenler için gerekli belgeler arasında atama kararnamesi, ilişik kesme yazısı, ikametgah belgesi, eşine ait görev yeri belgesi, çocuğu olanlar için nüfus kayıt örneği gibi belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin eksiksiz bir şekilde sunulması gerekmektedir.

Gönderilen diğer başlıklardaki detaylı bilgiler için de aynı şekilde ilgili soruların cevapları verilmiştir. Yardımcı olabileceğim başka konular varsa lütfen belirtin.
 
Geri
Üst