SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Erzurum Yöresi Çörek Tarifi İçin Malzemeler
2.5 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
1 yumurta
Yarım paket yaş maya (Ya da instant bir paket)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Tuz
50 gram tereyağı yapmayacak şekilde erit sıvı yağ ile karıştır
Üzeri için;
Yumurta
Erzurum Yöresi Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri koyup hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince beze yapmak için kesip beze yapıyoruz.
Tek tek yufkaları açıyoruz tereyağı ile yağlayıp 6 şerit parçaya kesiyoruz.
3 ünü üst üste koyup elimiz ile sarıyor, sonra masaya koyup üstüne parmak ile az bastırıyoruz tepsiye diziyoruz.
Tepsi mayası için yarım saat bekletiyoruz üzerine yumurta sürüyoruz.
180 derece ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Erzurum Yöresi Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2.5 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
1 yumurta
Yarım paket yaş maya (Ya da instant bir paket)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Tuz
50 gram tereyağı yapmayacak şekilde erit sıvı yağ ile karıştır
Üzeri için;
Yumurta
Erzurum Yöresi Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri koyup hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince beze yapmak için kesip beze yapıyoruz.
Tek tek yufkaları açıyoruz tereyağı ile yağlayıp 6 şerit parçaya kesiyoruz.
3 ünü üst üste koyup elimiz ile sarıyor, sonra masaya koyup üstüne parmak ile az bastırıyoruz tepsiye diziyoruz.
Tepsi mayası için yarım saat bekletiyoruz üzerine yumurta sürüyoruz.
180 derece ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Erzurum Yöresi Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı