Erzurum Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardak un
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
Erzurum Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
100 gram tereyağı ve sıvı yağımızı bir küçük tencereye alıyoruz.
Eridikten sonra unumuzu ilave ediyoruz.
Unumuz akışkan olana kadar kavuruyoruz(10 dk).
Köşeye soğumaya alıyoruz.
Soğuduktan sonra bir kapta şekerimizi ve suyumuzu karıştırıyoruz.
Şekerimiz erimeden ilave ediyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Sıvı gibi oluyor ama kıvam alıyor merak etmeyin.
Afiyet olsun
Erzurum Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardak un
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
Erzurum Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
100 gram tereyağı ve sıvı yağımızı bir küçük tencereye alıyoruz.
Eridikten sonra unumuzu ilave ediyoruz.
Unumuz akışkan olana kadar kavuruyoruz(10 dk).
Köşeye soğumaya alıyoruz.
Soğuduktan sonra bir kapta şekerimizi ve suyumuzu karıştırıyoruz.
Şekerimiz erimeden ilave ediyoruz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Sıvı gibi oluyor ama kıvam alıyor merak etmeyin.
Afiyet olsun
Erzurum Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı