SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
1 paket maya
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Tuz
Arası için
Sıvı yağ
Erzurum İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu yapacağımız kaba süt, şeker ve mayayı koyup karıştıralım öteki materyalleri de katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Bu tanımdan 1,5 tepsi çıkıyor.
Mayalanmış hamurumuzu 12 eşit kesimlere bölelim ve açmaya başlayalım.
Hamurumuzu orta uzunluk tepsi büyüklüğünde açalım içine sıvı yağ sürelim ve ortadan ikiye bölelim.
Hamurumuzun içine harcımızı yayıp gül böreği halinde saralım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
Bu süreci öbür bezelere de uygulayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin .
Erzurum İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
1 paket maya
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Tuz
Arası için
Sıvı yağ
Erzurum İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu yapacağımız kaba süt, şeker ve mayayı koyup karıştıralım öteki materyalleri de katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Bu tanımdan 1,5 tepsi çıkıyor.
Mayalanmış hamurumuzu 12 eşit kesimlere bölelim ve açmaya başlayalım.
Hamurumuzu orta uzunluk tepsi büyüklüğünde açalım içine sıvı yağ sürelim ve ortadan ikiye bölelim.
Hamurumuzun içine harcımızı yayıp gül böreği halinde saralım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
Bu süreci öbür bezelere de uygulayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin .
Erzurum İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı