Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erzurum İçli Kete

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
1 paket maya
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Tuz
Arası için
Sıvı yağ

Erzurum İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu yapacağımız kaba süt, şeker ve mayayı koyup karıştıralım öteki materyalleri de katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
Bu tanımdan 1,5 tepsi çıkıyor.
Mayalanmış hamurumuzu 12 eşit kesimlere bölelim ve açmaya başlayalım.
Hamurumuzu orta uzunluk tepsi büyüklüğünde açalım içine sıvı yağ sürelim ve ortadan ikiye bölelim.
Hamurumuzun içine harcımızı yayıp gül böreği halinde saralım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
Bu süreci öbür bezelere de uygulayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin .
Erzurum İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst