SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ertesi Gün Aç Ye Nefis Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo kapya biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
4 dış sarımsak
isteğe bağlı yarım avuç doğranmış maydanoz
Ertesi Gün Aç Ye Nefis Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri ayıklayıp, fazla küçük olmayacak şekilde doğrayalım (Görsellerimde mevcut)
Uygun bir tencereye sirke, sıvı yağ, su, tuz ve şekeri alalım ocağın altını açarak tuz ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başlayan karışıma biberleri ilave edip ara ara karıştıralım. Kaynamaya başlayan turşumuzu hafif yumuşamaya başladıktan sonra (Yaklaşık 6-7 dakika pişirelim) fazla pişmemesine özen gösterelim.
Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra sarımsak ilave edilip bir iki tur daha karıştırıp altını kapatalım. En son maydanozları da ekleyip karıştıralım. Sıcak sıcak kavanozlara dolduralım iki ters bir düz tekniği ile kapakları sıkıca kapalım ters çevirelim.
İşte bu kadar kolay ister ertesi gün aç hemen yemeye hazır ister seneye kadar bekletin. Tam kararında çok fazla yaptığım turşu olur kendileri. Çay sofralarına kahvaltı sofralarına çok yakışıyor deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .
Not: Bu ölçüler ile 250 cc kavanozlar ile 6 adet turşum çıktı. Maydanozu çok fazla sevmiyorsanız eklemeye bilirsiniz ben çoğu zaman eklemiyorum.
Ertesi Gün Aç Ye Nefis Kapya Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo kapya biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
4 dış sarımsak
isteğe bağlı yarım avuç doğranmış maydanoz
Ertesi Gün Aç Ye Nefis Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri ayıklayıp, fazla küçük olmayacak şekilde doğrayalım (Görsellerimde mevcut)
Uygun bir tencereye sirke, sıvı yağ, su, tuz ve şekeri alalım ocağın altını açarak tuz ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başlayan karışıma biberleri ilave edip ara ara karıştıralım. Kaynamaya başlayan turşumuzu hafif yumuşamaya başladıktan sonra (Yaklaşık 6-7 dakika pişirelim) fazla pişmemesine özen gösterelim.
Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra sarımsak ilave edilip bir iki tur daha karıştırıp altını kapatalım. En son maydanozları da ekleyip karıştıralım. Sıcak sıcak kavanozlara dolduralım iki ters bir düz tekniği ile kapakları sıkıca kapalım ters çevirelim.
İşte bu kadar kolay ister ertesi gün aç hemen yemeye hazır ister seneye kadar bekletin. Tam kararında çok fazla yaptığım turşu olur kendileri. Çay sofralarına kahvaltı sofralarına çok yakışıyor deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun .
Not: Bu ölçüler ile 250 cc kavanozlar ile 6 adet turşum çıktı. Maydanozu çok fazla sevmiyorsanız eklemeye bilirsiniz ben çoğu zaman eklemiyorum.
Ertesi Gün Aç Ye Nefis Kapya Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı