AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erol Barin kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Erol Barın kimdir?​

Erol Barın, Diğer Kategoriler kategorisinde eserler yazmış bir yazardır. Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi kitabının yazarıdır. Erol Barın kitapları; Akçağ Yayınları – Ders Kitapları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.

Yabancılara Türkçe öğretimi ilk ders nasıl olmalı?​

Yani başlangıç seviyesindeki öğreniciye öğrenme ortamında tek yabancı unsur, hedef dile ait sesler ve kelimeler olmalıdır. Bu unsurların öğretiminde kullanılan yani mesajların yüklendiği araçlar günlük hayata dair olmalıdır. Öğretici öncelikle hedef dile ait sesleri öğrenme ortamında söz korosu oluşturarak vermelidir.
Yabancılar neden Türkçe öğrenmek istiyor?
Sadece yurt dışında yaşayan Türkler değil, yurt içinde yaşayan yabancılar tarafından da Türkçe Öğrenme isteği yoğun bir artış gösterir. Türkçe, yazıldığı gibi okunan bir dildir. Bu açıdan öğrenime süreci daha kolay ve zevkli ilerler. Çok fazla şive bulunsa da genel anlamda dile hakim olmak oldukça kolaydır.

YTÖ ne demek?​

Aslında konumuz yabancı diye kastedilenlere yerli dilin anlatılması, benimsetilmesi ve öğretilmesidir. Bu durum, insanların teşkilatlanması ile ortaya çıkmış; daha doğrusu. medeniyet anlayışı ile gelişmiş ve yaygınlaşmıştır.

Önder Çangal kimdir?​

Sırası ile Bosna Hersek ve Tahran’da görev yaptıktan sonra 18 Ekim 2015 tarihinde Yunus Emre Enstitüsündeki görevimden ayrıldım ve Gaziantep Üniversitesi Türk Dili Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandım. Hâlen Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayım.
Sıfır seçenek ne demek?
Sıfır Seçenek, tasarlanmış ya da rastlantısal bir dilbilgisi öğretimini; dilbilgisi özelliklerinin sunumunu ve uygulamasını, bunun yanı sıra iletişimi kesintiye uğratacağı öngörüsüyle öğrencilerin yaptıkları yanlışların düzeltilmesini reddeder (Ellis, 2001).

Yabancılar için Türkçe öğrenmek zor mu?​

Türkçe kuralları son derece basit ama kullanımı bir o kadar zor olan bir dildir. Sondan eklemeli diller diğer dil gruplarından daha kolaydır, Türkçe’nin sondan eklemeli bir dil olması onu yabancılar için daha kolay hale getirir daha zor değil. Yapı bakımından dünya diller 3 gruba ayrılır.

Tömer nedir ne işe yarar?​

Programı tamamladığınızda elde edeceğiniz sertifika belgesi bu alanda çalışan bazı kurumlar tarafından referans kabul edilecektir. Sürecin sonunda edindiğiniz sertifika programına Lahey mührü vurdurarak yurtdışında Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışabilirsiniz.
Türkçe dersi öğretim programının özel amaçları nelerdir?
millî, manevi, ahlaki, tarihî, kültürel, sosyal değerlere önem vermelerinin sağlanması, millî duygu ve düşüncelerinin güçlendirilmesi, Türk ve dünya kültür ve sanatına ait eserler aracılığıyla estetik ve sanatsal değerleri fark etmelerinin ve benimsemelerinin sağlanması amaçlanmıştır.

Geri