Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erlenmeyer ne zaman bulundu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Erlenmeyer ne zaman bulundu?​

Erlenmeyer flask olarak da bilinen erlen (BrE) veya titrasyon şişesi, silindirik boyuna, konik bir gövdeye ve düz bir tabana sahip bir laborauar ekipmanı. Adını 1860’ta bulan Alman kimyager Emil Erlenmeyer (1825-1909)’den almıştır.

Erlenmeyer deformitesi nedir?​

Erlenmeyer deformitesi nedir?
osteopetroziste, hemoglinopatilerde, gaucher ve niemann pick hastalıklarında görülen kemik korteksinin anormal kalınlaşması ve de metafizyel konkavitenin curve’unun azalmasıyla ilgili erlenmeyer şişesine benzer görünümle seyreden kemik patolojisi.

Erlen mayer ne amaçla kullanılır?​

Erlen (Erlenmayer) Dibi düz, koni biçimli cam malzemedir. Özellikle titrasyon işlemlerinde kullanılır.

Glukozilseramid nedir?​

Glukozilseramid nedir?
Glukozilseramid-hidrolaz (β-glukozidaz)’ da genetik hatanın sonucu olarak retiküloendotelyal sistem hücrelerinin lizozomlarında glukozilseramid birikir ve belirgin splenomegali, hematolojik bozukluklar ve kemik iliği anormalliklerine neden olur.
Spatül deney tüpü Erlen mayer pipet ne amaçla kullanılır?​
Erlenmayer: Dibi düz, koni biçimli cam malzemedir. Özellikle titrasyon işlemlerinde kullanılır. Pipet: Çok hassas ve az miktardaki sıvı hacimƖerinin ölçümünde, sıvı maddeleri istenilen ölçüde bir kaptan bir diğer kaba aktarmada kullanılan cam malzemelerdir.

Deney tüpü ne amaçla kullanılır kısaca?​

Deney tüpü ne amaçla kullanılır kısaca?
Deney tüpü, bir ucu açık diğer ucu kapalı olan bir cam tüptür. Az miktarda olan numuneleri saklamak ve nitel değerlendirme, kıyaslama yapmak için kullanılır.

Goşa hastalığı ne demek?​

Gaucher (goşe şeklinde okunur) hastalığı kalıcı, ilerleyici ve kalıtsal bir hastalıktır. Hastalığın sebebi, glukoserebrozidaz isimli enzimin eksikliği veya görevini yerine getirememesidir. Bu enzimin eksikliği sonucunda, vücudumuzun makrofaj denilen hücrelerinde glukoserebrozid maddesi birikimi olur.

Depo hastalığı ne demek?​

Depo hastalığı ne demek?
Lizozomal enzimleri kodlayan genlerdeki bir mutasyon nedeniyle enzim proteinleri veya ilişkili kofaktörlerinde oluşan bir bozukluğa bağlı lizozomal enzim eksikliklerine bağlı ortaya çıkan bir grup hastalık Lizozomal Depo Hastalıkları olarak adlandırılır.
 
Erlenmeyer, 1860 yılında Alman kimyager Emil Erlenmeyer tarafından bulundu. Erlenmeyer flask veya titrasyon şişesi olarak da bilinen bu laboratuvar ekipmanı, silindirik bir gövdeye ve konik bir şekle sahip olup genellikle titrasyon işlemlerinde kullanılmaktadır.

Erlenmeyer deformitesi, osteopetrozis, hemoglobinopatiler, Gaucher ve Niemann-Pick hastalıkları gibi durumlarda kemik korteksinin anormal kalınlaşması ve metafizyel konkavitenin azalmasıyla ilişkili bir kemik patolojisidir. Bu durum kemiklerin belirgin bir şekilde erlenmeyer şişesine benzer görünmesine neden olur.

Erlenmayer (Erlen) bir laboratuvar ekipmanı olup dibi düz, koni biçimli cam malzemedir. Özellikle titrasyon işlemlerinde kullanılır. Ayrıca, deney tüpleri ise bir ucu açık diğer ucu kapalı olan cam tüplerdir ve az miktarda numuneleri saklamak, nitel değerlendirme yapmak veya kıyaslama yapmak için kullanılır.

Glukozilseramid-hidrolaz eksikliği sonucu glukozilseramid birikimi olarak ortaya çıkan hastalıklara, genetik bozukluklar nedeniyle Lizozomal Depo Hastalıkları denir. Bu hastalıklar, lizozomal enzim eksikliklerine bağlı olarak ortaya çıkar ve vücuttaki hücrelerde glukozilseramid maddesinin birikmesine neden olur. Bunun sonucunda belirli semptomlar ortaya çıkabilir, örneğin belirgin splenomegali, hematolojik bozukluklar ve kemik iliği anormallikleri görülebilir.

Gaucher hastalığı ise kalıcı, ilerleyici ve kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalıkta glukoserebrozidaz enziminin eksikliği veya görevini yerine getirememesi nedeniyle vücuttaki makrofaj hücrelerinde glukoserebrozid maddesinin birikimi olur. Bu durum Gaucher hastalığının ana nedeni olarak bilinir.
 
Geri
Üst