AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erkin Koray Anma Arkadas ne zaman cikti?

Editör

Yeni Üye

Erkin Koray Anma Arkadaş ne zaman çıktı?​

1973Anma Arkadaş / Çıkış tarihi

Anma Arkadaş kaç yılında çıktı?​

Anma Arkadaş kaç yılında çıktı?
1967’de 45’lik olarak yayinlanmis erkin koray sarkisi.

Güneş topla benim için şarkı sözleri kime ait?​

Güneş topla benim için şarkı sözleri kime ait?
Sözlerin (biri hariç) tamamı Ülkü Tamer’e ait.

Anma Arkadaş kimin şiiri?​

Yıldız Tilbe’nin en güzel şarkılarından olan Anma Arkadaş sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Erkin Koray kimin arkadaşı?​

Erkin Koray kimin arkadaşı?
1969 yılında kurduğu Yeraltı Dörtlüsü adlı grubu ile Türkiye’de underground müzik akımının öncüsü oldu. Grupta Erkin Koray’ın yanında davulda Sedat Avcı, gitarda Aydın Şencan ve bas gitarda Ataman Hakman yer alıyordu.

Erkin Koray Seni Her Gördüğümde ne zaman çıktı?​

Erkin Koray Seni Her Gördüğümde ne zaman çıktı?
1973Seni Her Gördüğümde / Çıkış tarihi
Anma Arkadaş kimler söyledi?​
Yıldız Tilbe – Anma Arkadaş

Güneş topla benim için kim söylüyor?​

Güneş topla benim için kim söylüyor?
Ali İnsan – Güneş Topla Benim İçin (Livaneli ile Sevdalım Hayat) – YouTube.

Seher yeli çık dağlara kimin şiiri?​

Seher yeli çık dağlara kimin şiiri?
Güneş Topla Benim İçin Şiiri – Ülkü Tamer.

Erkin Koray hangi lise?​

İstanbul Alman Lisesi’nde eğitim gördüğü 50’li yılların ikinci yarısında, arkadaşları ile kurduğu amatör topluluk olan Erkin Koray ve Ritimcileri ile dönemin güncel parçalarını çalmaya başladı. Lise eğitiminin ardından 60’lı yılların başına dek çalışmalarını yarı amatör yarı profesyonel olarak sürdürdü.

Erkin Koray nerede yaşıyor?​

Erkin Koray nerede yaşıyor?
Erkin Koray, evi İstanbul’da olmasına rağmen yılın önemli bir kısmını İzmir’de geçiriyor.

Erkin Koray nerede yaşıyor 2021?​

Erkin Koray nerede yaşıyor 2021?
Anadolu rock’ın babası Erkin Koray son 5 yıldır Kanada’da yaşıyor.

Erkin Koray Seni Her Gördüğümde hangi albüm?​

Devlerin Nefesi, Erkin Koray’ın 26. albümüdür. 1999’da CD olarak çıkmıştır. “Sen Yoksun Diye”, “Aşk Oyunu”, “Krallar”, “Çöpçüler”, “Allah Aşkına”, “Seni Her Gördüğümde” ve “Züleyha” daha önce yayınlanan ve bu albümde yeniden düzenlenen Erkin Koray şarkılarından iken, geri kalan şarkılar ilk kez bu albümde yayınlandı.

Erkin Koray'ın "Anma Arkadaş" şarkısı, aslında 1967 yılında 45'lik olarak yayınlanmıştır. Şarkı, Erkin Koray'ın klasiklerinden biridir ve Türk rock müziğinde önemli bir yere sahiptir. Şarkının tarihi hakkında müzikseverlere doğru bilgi verebilmek amacıyla paylaşımlarınızı düzeltmek istedim.

Ülkü Tamer'e ait olan "Güneş Topla Benim İçin" şarkısının sözleri oldukça etkileyicidir. Tamer'in bu eseri sanat dünyasında önemli bir yer edinmiştir.

"Anma Arkadaş" şarkısının sözlerinin Yıldız Tilbe'ye ait olduğunu belirttiniz ancak bu bilgi yanlıştır. Şarkının asıl yazarı ve yorumcusu Erkin Koray'dır. Yıldız Tilbe ise bu şarkının cover'ını yapmıştır.

Erkin Koray'ın arkadaşları arasında yer aldığı Yeraltı Dörtlüsü, Türkiye'de underground müzik akımının öncülerindendir. Grupta yer alan diğer üyeler ile birlikte Türk müzik tarihine damga vuran çalışmalar gerçekleştirmişlerdir.

"Seni Her Gördüğümde" şarkısı ise 1973 yılında çıkmıştır. Bu şarkı da Erkin Koray'ın unutulmaz eserlerinden biridir.

Erkin Koray, son yıllarda Kanada'da yaşamaktadır. Ancak daha önce yılların önemli bir kısmını İzmir'de geçirmektedir.

Erkin Koray'ın "Seni Her Gördüğümde" şarkısı, "Devlerin Nefesi" albümünde yer almaktadır. Bu albüm, 1999 yılında CD formatında piyasaya sürülmüştür ve Erkin Koray'ın klasik şarkılarından bazılarını içermektedir.

Doğru bilgilendirme ve paylaşımlarla forumdaki konuşmalarınıza katkı sağlamak için daha özenli olmanızı öneririm. Eğer başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri