AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erkeklerden yemek tarifi

haberci

Yeni Üye
ERKEKLERDEN YEMEK TARİFLERİ
1 Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruzSigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş
demektirYumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz Pişmiştir her hâlükarda ocağın, altını kapatıyoruz
2Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor
3Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz Birincil yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruzTencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruzYapışırsa pişmiş demektir Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üstüne doğru döküyoruz (o vakit hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üstüne ketçap sıkıp yiyiyoruz Anekdot: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alınSayıca fazlalaştıklarında ara sıra hangisini firlattığınız karışıyooo
4 Tuzlu Makarna
Yapılışı benzer makarnaya benziyor Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuzlu koymayı us ediyoruz Böylece daha güzel oluyor
5Pilav
Pilav aslında kolay bir yemek değil Aranan kriterler var Tuz yumuşak ve tane tane olması gerekiyor Sonuncusu basit Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor Hüner hepsini bir arada pişirebilmekte; lakin çok da sorun etmeyin Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor Özet Olarak yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz Sonra da su ve tuzlu koyup pişiriyorsunuzHem bunu süzmeye de lüzum yok
6Patates Kızartması
En basit islerden biri Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kavgalı yağa atıyorsunuz Tek yapmanız gereken altını vaktinde kapatmanızYoksa tencere ateş alabiliyor Bu yüzden sadece TV'de pembe dizi varken yapınBir de diğer yemeklerin tersine bunu tencereden yiyemiyoruz Mutlaka tabağa hazırlamak gerekiyor Onun dışarıda fazla basit
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz sonradan fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz Uyarı edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak
Hazırlanmış Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek yemek Bir tedarik akışkan yağı teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz Köfteler tavayla benzer renk olmadan altını kapatmak gerekiyor O yüzden başında ummak lazım
*KUVVET YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üstüne su koyuyoruz Pişmesi çok uzun sürüyor O sebeple başında beklemiyoruz Gidip TV izliyoruz Her seferinde yandıkları için hemen şimdi tadına bakamadım lakin konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi şeyebenziyor
Tavuk
Yapılışı makarna gibi Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın barbar etine çatal saplıyoruz Bu yemek piştikten bir iki gün sonradan üzeri jelibon gibi oluyor Bu yüzden pişirirken isteğe alt olarak çokça toz şeker eklenebilir
ULTRA ZORLAMA YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor lakin içine daha evvelden kavrulmuş kıyma konulmalıKıyma kavurmak fazla güç ve zahmetli bir is Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum
*PÜF NOKTALAR
*Yemekleri tekrar tekrar tencerenin içinden yiyin Bu Vesile Ile tabak kirletmemiş olursunuz
*Çorba çukur tabakta olur sulu yemek çukur tabakta olur ne var ki bundabunu yazsam ne yazmasam ne hangi alık bilmek fakat bunu şaşırma bi şey Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz
*Mutlaka soğanlı bir yemek yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayınBilhassa rendelediğinizde elleriniz fazla fena kokuyor Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kere vurmayı deneyin, ayni işi görür
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın Kızgın yağa attığınızda fazla fena patlıyorlar
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler Ola Ki geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektirSakın yemeyin
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer Muhtemel olduğunca çiğ tüketin
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz
*Tencere kapağı en çok iyi tabaktır
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir zaman sonra unutulur
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha eksik yayılır
*Spagetti pakedini başlatmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun Pakedin üstteki tarafı yırtılacaktır Ola Ki bu işlem sırasında makarna un küçük olabilir ama tehlike almaya layık Özellikle misafirlerin yanına yaparsanız nasihat ediyorum Öyle daha hoş bu size çok maco bir hava verir
*Sagda solda kulağıma çalınıyordu Mutfak robotu denen bişey varmış Birden içimi bir heyecan kapladı Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum senelerdir diye sinirlendim Hemen gidip aldım bi taneEve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım azıcık Ben açık konuşmak gerekirse UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği İçindede vantilatör gibi bişey var bununla beraber biton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorumNeyse fişini taktım sınamak için bi tane soğan attım içine Bakalım ne yapacak diye bekledimKabuklarını ile soyamadı eşşeoglueşek paramparca etti bıraktı Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo ordaBir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum
Ola Ki fan olarak iş görür Onun dışında adamakıllı para tuzağı ilerdeçıkarsa droidi almayı düşünüyorum *

Merhaba! Erkeklerden yemek tarifleri konusunda detaylı açıklamalarda bulunabilirim. İşte tariflerle ilgili yorumlarım:

1. **Domatesli Biberli Yumurta:** Yumurta kırmak için sigara bitene kadar beklemek pek sağlıklı olmayabilir. Yumurtalarınızı sürekli temiz ve güvenli bir şekilde kırmaya özen gösterin.

2. **Biberli Domatesli Yumurta:** Farklı bir alternatif olarak denenebilir. Değişiklik yaparak yemek çeşitliliğinizi artırabilirsiniz.

3. **Makarna:** Makarnayı fırına atarak değil, düzgün bir şekilde pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca fayansa atmaktansa, kontrollü bir şekilde pişirmeniz daha uygun olacaktır.

4. **Tuzlu Makarna:** Tuzlu olması lezzet açısından önemli olabilir, ancak tuzu aşırıya kaçmadan eklemeye dikkat edin.

5. **Pilav:** Pilav pişirme yönteminizde yoğurt kullanımı farklı ve ilginç olabilir. Farklı pilav tariflerini deneyerek kendinize en uygun olanı bulabilirsiniz.

6. **Patates Kızartması:** Patates kızartmasını doğru şekilde kızartarak yağ çekmesini engelleyebilirsiniz. Doğru pişirme yöntemiyle daha sağlıklı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Tariflerdeki püf noktaları dikkate alarak yemek yapmanız hem lezzetli hem de sağlıklı olacaktır. Eğer daha detaylı tarifler veya püf noktaları hakkında bilgi isterseniz, sormaktan çekinmeyin. Afiyet olsun! 🍳👨‍🍳

Geri