AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erkeklerde genital sigil tedavisi ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.098
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Erkeklerde genital siğil tedavisi ne kadar sürer?​

Bu dönem 3 hafta ile 8 ay arasında sürebilir. Yapılan bir çalışmada üniversite öğrencisi erkeklerde HPV 6 veya 11 tipi virüs ile temas sonucu siğil gelişmesi için geçen zaman ortalama 2.9 ay olarak izlenmiştir.

Erkeklerde HPV ne kadar sürer?​

Erkeklerde HPV ne kadar sürer?
HPV olanların yüzde 15’inin kondom kullandığı ancak koruyucu olmadığı sonucuna varılmıştır. Kuluçka süresi (İnkübasyon) süresi 2 hafta ile 2 yıl arasında değişmektedir. Genellikle 3-4 ayda siğiller ortaya çıkmaktadır. Siğillerin yüzde 40-60’ı ilk yıl içinde kendiliğinden iyileşir-kaybolur.

Siğil tedavisi ne kadar sürer?​

Siğil tedavisi ne kadar sürer?
Siğil tedavisi ne kadar sürer? Siğil tedavisi her seans lezyonların genişliğine göre ortalama 5 ila 20 dakika arasında sürebilir. Tam kür hastanın bağışıklık sistemine ve siğilin yapısı, derinliğine göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman tek seans yeterli olurken bazı durumlarda da 4-5 seansa ihtiyaç duyulabilir.

HPV kaç yıl sürer?​

Tüm HPV bulaslarinin % 90 i 2 yil içinde vücuttan temizlenmistir. HPV nin belli tipleriyle olusan bir kisim enfeksiyonda, virüs vücutta kalici hale geçer ve kansere ilerleyebilir.

Erkekte HPV geçer mi?​

Erkekte HPV geçer mi?
Erkekler açısından konuşacak olursak, bir erkeğin HPV taşıyıcısı olması eşittir bulaştırıcı olduğu anlamına gelmez. Sadece o erkekte genital siğil var ise karşı tarafa bulaştırır. Eğer siğil yoksa, HPV virüsü taşısa da bulaşma durumu söz konusu olmaz.

HPV erkekte kendiliğinden geçer mi?​

HPV erkekte kendiliğinden geçer mi?
Human Papilloma Virüsü oluşan siğiller kendiliğinden geçme özelliğine sahip değildir. Kişi tarafından fark edildiği anda mutlaka tedavi edilmelidir ki virüs çok yayılmacı ve bulaşıcı özelliklere sahiptir.

HPV virüsü ömür boyu kalır mı?​

HPV’nin “Human Papilloma Virüs” kesin bir tedavisi yoktur ama ortaya çıkabilen patolojiler tedavi edilebilir. HPV vücuda birkez girdiğinde ömür boyu burada kalır denilirken, günümüzde yapılan DNA incelemeleri HPV virüse ait genetik materyalin 6-24 ay içinde vücuttan tamamen atılabildiğini göstermektedir.
 
Genital siğil tedavisi süresi genellikle 3 hafta ile 8 ay arasında değişebilir. Bir çalışmada, üniversite öğrencisi erkeklerde HPV 6 veya 11 tipi virüsle temas sonucu siğil gelişmesi için geçen süre ortalama 2.9 ay olarak belirlenmiştir. Siğil tedavisi her seans lezyonların genişliğine göre ortalama 5 ila 20 dakika arasında sürebilir. Tam kürün ne kadar süreceği, hastanın bağışıklık sistemi ve siğilin yapısı gibi faktörlere bağlıdır. Bazı durumlarda tek seansta sonuç alınabilirken bazı durumlarda 4-5 seansa ihtiyaç duyulabilir.

HPV enfeksiyonu genellikle 2 hafta ile 2 yıl arasında kuluçka süresine sahiptir. Siğiller genellikle 3-4 ay içinde ortaya çıkar ve yüzde 40-60'ı ilk yıl içinde kendiliğinden iyileşebilir ya da kaybolabilir. Tüm HPV enfeksiyonlarının %90'ı 2 yıl içinde vücuttan temizlenirken, bazı durumlarda virüs vücutta kalıcı hale gelebilir ve kansere ilerleyebilir.

Erkeklerin HPV taşıyıcısı olmaları bulaşıcı oldukları anlamına gelmez. HPV'nin bulaşma durumu, erkekte genital siğil olup olmamasına bağlıdır. Eğer siğil yoksa, HPV virüsü taşısa bile bulaşma olasılığı düşüktür. HPV virüsünden kaynaklanan siğiller genellikle kendiliğinden geçmez ve tedavi edilmelidir çünkü virüs bulaşıcıdır ve yayılabilir.

HPV'nin kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, ortaya çıkabilecek patolojiler tedavi edilebilir. Günümüzde yapılan DNA incelemeleri, HPV virüsüne ait genetik materyalin 6-24 ay içinde vücuttan tamamen atılabildiğini göstermektedir. Bu nedenle, HPV virüsünün ömür boyu vücutta kalacağı düşüncesi artık geçerliliğini kaybetmektedir. Tedavi sürecinde uzman tavsiyesi ve düzenli takip önemlidir.
 
Geri
Üst