Erkek tipi killanma nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
122.937
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Erkek tipi kıllanma nedir?​

Kadınlarda normalde kıl bulunmayan üst dudak, alt çene, göğüs, göbek, sırt, kuyruk sokumu, üst kol ve uylukta sert, renkli ve kalın kılların artışına hirsutism adı verilir. Kadınlarda erkeklerde olduğu gibi alın kısmında saç dökülmesine erkek tipi saç dökülmesi denilir.
Hirsutizm ilaçları nelerdir?
İlaç olarak oral kontraseptifler, spironolakton, siproteron asetat, finasterid ve flutamid en sık kullanılan ajanlardır.

Vücutta tüylenme artışı neden olur?​

Tüylenmenin nedenleri Androjen hormonları salgısı herhangi bir nedenle arttığında kana daha fazla hormon aktarılır ve böylece kıl köklerine de daha hormon ulaşır. Fazla miktardaki hormonlar kadınlarda dinlenme aşamasında bulunan ve erkek tipi bölgelerde bulunun kılların üretiminde artış olmasına neden olur.
Östrojen tüylenme yapar mı?
Östrojen hormonu salınımı genç kızlarda boy büyümesi erkeklere nazaran ergenliğin başında başlar, hızlı olur ve daha çabuk biter. Östrojenin etkisi ile genital bölgede kıllanma, kalça bölgesinde yağlanma, memelerde büyüme, meme başının renginde koyulaşma ve gelişme görülür.

Erkek tipi kıllanma nerelerde olur?​

Ayrıca bacaklar, kollar, meme başı çevresi, göbek çevresi ve belde de daha ince ve küçük kıllar olabilir. Eğer hormonal bir sorun varsa bu durumda kıllar özellikle yüzde, çenede, bacak arkaları ve kalça üzerinde, sırtta çok belirgin bir hal alır ve adeta erkek tipi kıllanma olur.
Hirsutizm nasıl tedavi edilir?
Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) Tedavisi Tedavide epilasyon, traş, ağda, lazer, elektroliz gibi kişisel bakım yöntemleri yanı sıra ilaçlar kullanılır. En iyi yanıt her iki tedavi yöntem birlikte kullanıldığında alınır. Tedavide kullanılan ilaçlar doğum kontrol haplarını ve anti-adrojen ilaçları içerir.

Hirsutizm ne zaman geçer?​

Aşırı tüylenme, kıllanma tanısı, doktor tarafından hastanın öyküsü ve fizik muayene ile konur. En sık görülen sebepler polikistik over ve idiyopatik hirsutizm(ailevi tüylenme) gibi durumlarda hirsutizm ergenlik döneminde başlar ve birkaç yıl içinde uzun sürede ilerler.
 
Geri
Üst