Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erkek sunneti kuranda geciyor mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.726
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Erkek sünneti kuranda geçiyor mu?​

Bu hadislerde Peygamber’in “7 yaşında da, 70 yaşında da olsanız sünnet olunuz” ya da “Sakallarınızı kesin, kasık tıraşı olun, sünnet olun” dediği yazar ama bunların hepsi uydurulmuş hadislerdir. Tevrat’ta İbrahim’in hikâyesi anlatılırken sünnet edildiğinden bahsedilir. Ama Kuran’da İbrahim’in sünnet edildiği yoktur.

Sünnet olmadan askere gider mi?​

“sünnetsiz erkeklerin askerde sünnet edilmesi” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. sünnet olmamak askerliğe engel değildir.

Askerde sünnet olur mu?​

Askerde sünnet olur mu?
askerde sünnet zorunlu degildir. özellikle ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarindan sünnetsiz gelen sayisi çoktur. genellikle sorumlu bir sihhiye er tarafindan sünnet muayenesi yapilir ve sünnetsiz olan erlere isteyip istemedigi sorulur. isteyenlerin budama islemi çaktirmadan yapilir.

Sünnet olmak islamda var mı?​

Kur’ân’da “sünnet ile ilgili herhangi bir âyet bulunmamakla birlikte, Müslümanlığın simgesi olarak kabul edilmiştir. Bazı Hadisi şeriflere baktığımızda ise sünnet olmanın farz değil sünnet olduğu ifade edilmektedir. Sünnet olmak ile ilgili Hadis-i Şerifler şöyle: Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.

Erkeklerin sünnet olmasının hükmü nedir?​

Erkeklerin sünnet olması (hıtân), İslam’ın şiarlarından biridir. Hz. İslam âlimlerinin çoğunluğu, sünnet olmanın vacip olduğunu söylerken Hanefiler bunun meşru bir mazeret olmadıkça terk edilmemesi gereken bir sünnet-i müekkede olduğunu vurgulamışlardır.

Sünnet Kuranı açıklar mı?​

Sünnet Kuranı açıklar mı?
Hz. Muhammed’in (SAV) söz, fiil ve kabulleri demek olan sünnetin bir işlevi de, Kuran’da bulunan herhangi bir hükmü herhangi bir yönden açıklamaktır.

Çocuğu sünnet ettirmek farz mı?​

Sünnet olmak ile ilgili Hadisi Şerifler şöyle: – (Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.) (Taberani) – (Sünnetsiz adam, 80 yaşında da olsa, Müslüman olunca yine sünnet edilir.)

Sünnet olmak nereden gelir?​

Yaklaşık 5000 yıl evvel, erkeklerin sünnet olması Hz İbrahim’den Sümerlerle başlamıştır. Sümerlerde Sünnet olmak gelenekti. Hz İsmail ise, 13 yaşında sünnet olduğunu söylenir. Yahudiler çocukların sünnetli doğması için 21 yıl insanın genleriyle oynadıkları, fakat yeni doğan çocukların sünnetsiz doğdu, bilinmektedir.

Dinen erkek çocuğu kaç yaşında sünnet edilmeli?​

Dinen erkek çocuğu kaç yaşında sünnet edilmeli?
Sünnet, doğumdan itibaren her yaşta yapılabilir. Ancak ameliyathane koşullarında ve cerrahi prensiplere uyularak gerçekleştirilmesi gerekir. 2 ile 4 yaş arasındaki erkek çocuklarda ise sünnet önerilmeyen bir operasyondur.

Erkekler sünnet olmazsa ne olur?​

Hijyen açısından büyük öneme sahiptir. Sünnetsiz penisin enfeksiyon kapma olasılığı daha yüksektir. Çünkü penisi saran derinin iç kısmının temizlenmemesi halinde hastalıklar oluşabilir. Penisin yapısal bozuklukları sonucu durumun tedavi edilebilmesi sünnet tercih edilir.

Müekkede ne demek?​

Muhammed (s.a.v.)’in devamlı şekilde işlediği fakat nadiren terk etmiş olduğu; vacip ya da farz olmayan amellerine sünnet-i müekkede denilir. Sünnet-i müekkede olan ameller dini hayatın kemale erdirilebilmesi için yerine getirilen amellerdir.

Farz ve sünnet ne demektir?​

Farz ve sünnet ne demektir?
İslam dininde peygamber Muhammed’in farz olarak tanımlanan Kur’an emirleri dışındaki davranışları ve herhangi bir konuda söylemiş olduğuna inanılan söz (kavli sünnet, hadis), fiil (eylem) ve takrirlerine (susarak onaylama) verilen addır. Fıkıh’ta Ef’ali mükellefin’den sayılır.
 
Sünnet konusu, İslam dini içerisinde önemli bir konudur ve çeşitli şekillerde ele alınmaktadır. Sünnet, peygamberimiz Hz. Muhammed'in sözleri, fiilleri ve onaylayıcı davranışlarıyla ortaya çıkan uygulamalardır. İslam alimlerinin çoğunluğuna göre sünnet olmak, önemli bir gelenektir ve birçok Müslüman toplumu tarafından önemsenmektedir.

Kuran'da sünnetin direkt olarak geçmemesi sebebiyle, sünnetin İslam'ın simgelerinden biri olarak kabul edildiği ifade edilmektedir. Ancak hadislerde sünnet olmanın öneminin vurgulandığı bilinmektedir. Bu noktada, sünnetin farz mı yoksa sünnet mi olduğu konusu farklı görüşlere sahiptir ve farklı İslam mezheplerinde bu konu farklı şekillerde değerlendirilir.

Sünnetin önemi, erkek çocukların belirli bir yaş aralığında sünnet edilmeleri gerektiği doğrultusunda da ifade edilmektedir. Ancak sünnet operasyonunun sağlık açısından uygun koşullarda ve cerrahi prensiplere uygun şekilde gerçekleştirilmesi önemlidir. Sünnetin, hijyen ve sağlık açısından da önemli bir rolü olduğu unutulmamalıdır.

Sünnetin dini boyutuyla ilgilenenler için sünnetin detayları, farz ve sünnetin ne anlama geldiği gibi konular oldukça önemlidir. Bu konuları öğrenmek ve doğru bir şekilde uygulamak, İslam inancını daha iyi kavramak adına önemlidir.
 
Geri
Üst