AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erkek icin evlilik izni kac gun?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Erkek için evlilik izni kaç gün?​

Şöyle ki: İşçilerin Düğün İzni → 4857 sayılı İş Kanunu ek madde 2 düzenlemesine göre işçinin evlenmesi halinde 3 günlük mazeret izni (evlilik izni) vardır.

Memurlarda evlilik izni ne zaman başlar?​

Evlilik izninin nikahtan önce kullanılması mümkün değildir. Bu nedenle mazeret izninin yani düğün izninin başlangıcı nikah tarihi ile birliktedir. Bunun yanı sıra mazeret izni için iş günü hesabı değil normal gün hesabı yapılır. Bir diğer ifade ile tatillere denk düşen günlerin izne dahil edilmesi mümkün değildir.

657 evlilik izni kimlere verilir?​

657 evlilik izni kimlere verilir?
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104.maddesinde Mazeret İzni başlığı altında; ” …. Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin …

Memur evlilik izni maaştan kesilir mi?​

Evlilik İzni Maaştan Kesilir Mi? Evlilik izni ücretli bir izindir. Bu sebeple evlilik izni süresinde çalışılmayan günler için sanki çalışılıyormuş gibi ücret ödenmeye devam edilir. Bir diğer deyişle evlilik izni süresinde çalışılmayan günler için maaştan kesinti yapılması mümkün değildir.

Memur evlilik izni sonradan kullanılabilir mi?​

Evlilik izni 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104. maddesine istinaden kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde memura 7 gün verilir. Bu süre resmi nikah tarihinden veya nikah düğün farklı olması halinde memurun tercihi göz önünde bulundurulup ya nikah ya da düğün tarihinden itibaren başlatılır.

Nikah izni kaç gün 2022?​

Nikah izni kaç gün 2022?
Hükümden de anlaşılacağı üzere memura kendisinin ya da çocuğunun evlenmesi halinde verilen izin süresi yedi gündür. Bu izin sadece memurun kendisine özgür değil aynı zamanda çocuğunun evlenmesi halinde de kullanılabilmektedir.
Memur evlilik izni nasıl alınır?​
İşverenden veya kurum amirinden düğün izni talep edecek işçi veya memur için nikâh günü almış olmak gerekli ve yeterlidir. Bu işlemden sonra ise işverenden veya kurum amirinden dilekçe ile nikâh tarihi de belirtilerek evlilik izni istenebilir.
Nikah izni daha sonra kullanılabilir mi?​
Öncelikle evlilik izninin nikahtan önce kullanılamadığını söyleyelim. Evlilik izni kullanımında nikah için gün alınması gerekiyor. Evlilik izni, evliliğin gerçekleştiği süreçte kullanılabildiği gibi nikahtan sonraki bir tarihte de kullanılabiliyor. Evlilik izni yalnızca bir kez kullanılabilecek bir hak değildir.

Evlilik izni daha sonra kullanılabilir mi?​

Evlilik izni daha sonra kullanılabilir mi?

Evlilik izni zorunlu mudur?​

Bu konuda İş Kanunu şöyle söyler: “Evlenmesi, evlat edinmesi, annesinin, babasının, eşinin, kardeşinin ya da çocuğunun ölmesi halinde 3 gün, eşinin doğum yapması durumunda 5 gün boyunca işçiye ücretli izin hakkı tanınır.” İş Kanununda geçen bu süreler, işverenin işçiye vermesi gereken asgari sürelerdir.

Öğretmen nikah izni istediğin zaman kullanılır mı?​

Evlilik izni, nikâh ile birlikte başlamaktadır. Nikâh için gün alınmasından önce evlililk izni kullanılması mümkün değildir. Evlilik izni evliliğin gerçekleştiği süreçte kullanılabileceği gibi evlilik sonrasında da kullanılabilmektedir.

657 evlilik izni ne zaman kullanılır?​

657 evlilik izni ne zaman kullanılır?

657 evlilik izni ne zaman başlar?​

Evlilik İzni Ne Zaman Kullanılır? Evlilik izni, nikâh ile birlikte başlamaktadır. Nikâh için gün alınmasından önce evlililk izni kullanılması mümkün değildir. Evlilik izni evliliğin gerçekleştiği süreçte kullanılabileceği gibi evlilik sonrasında da kullanılabilmektedir.
 
Evlilik izni konusunda paylaşılan bilgiler doğru ve detaylı bir şekilde açıklanmış. Özellikle 4857 sayılı İş Kanunu'na göre işçilerin evlenmeleri durumunda 3 günlük mazeret izni hakkına sahip oldukları belirtilmiş. Memurların ise evlilik iznini nikahtan önce kullanamayacakları ve iznin başlangıcının nikah tarihi ile aynı olduğu vurgulanmış. Ayrıca memurlara yönelik evlilik izni süresince normal çalışıyormuş gibi ücret ödendiği ve kesinti yapılmadığı ifade edilmiş.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ise memurlara çocuklarının evlenmeleri durumunda 7 gün izin verildiği ve bu iznin çocuğun evlenmesi durumunda da kullanılabildiği belirtilmiş. Evlilik izni talebi için ise işveren veya kurum amirinden dilekçe ile nikah tarihinin belirtilmesi gerektiği ve iznin nikah ile birlikte başlayacağına dikkat çekilmiş. Evlilik izninin daha sonra kullanılabilir olduğu ve evlilik izninin zorunlu olduğu durumların İş Kanunu'nda belirtilen asgari izin sürelerine uyulması gerektiği ifade edilmiş.

Evlilik izni konusundaki tüm detaylar oldukça açık bir şekilde paylaşılmış ve sorulara detaylı cevaplar verilmiş. Evlilik izni kullanan kişilerin hakları ve izin süreleri hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.
 
Geri
Üst