- Konu Yazar
Erkek hemşireler ne zaman alınmaya başlandı?
Türkiye’de hemşirelik eğitimi veren tüm okullara erkek öğrencilerin alınmaya başlanması 25/04/2007 tarihi itibari ile yeniden düzenlenerek kabul edilen 5634 sayılı “Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”da yapılan değişikliğin sonucudur (THD, 2009).Hemşirelik bölümü ne zaman 4 yıllık oldu?
Hemşirelik bölümü ne zaman 4 yıllık oldu?Yurdumuzda ilk defa 1920 yılında, Amiral Bristol Hastanesine bağlı hemşire okulu açılmıştır. Eğitim süresi başlangıçta 2 yıl 6 ay iken daha sonra 3 yıla ve 1957′ de 4 yıla çıkarılarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak meslek lisesi denkliği kazanmıştır.
Hemşirelik ne zaman kuruldu?
Hemşirelik ne zaman kuruldu?Özellikle gece gündüz demeden yaralı askerlere baktığı için kendisine “Lambalı Kadın” denmiştir. 1860 yılında Nightingale, Londra’da St Thomas’ Hospital’da kendi hemşirelik okulunun kurulmasıyla profesyonel hemşirelik vakfının temellerini atmıştır. Dünyada ilk modern sivil hemşire okulu olmuştur.
Hemşirelik ne zaman lisans oldu?
Türkiye’de 90 yıldır değişik düzeylerde (lise, ön lisans, lisans, lisansüstü) yapılan hemşirelik eğitiminin 1996 yılında temel olarak lisans düzeyinde eğitim yapılması kararı meslek için önemli dönüm noktalarından biridir.Ilk eğitimli hemşirelere hangi zamanda rastlanmaktadır?
Ilk eğitimli hemşirelere hangi zamanda rastlanmaktadır?Bazı tarihçilere göre de hemşireliğin gelişimi, İsa peygamber dönemine rastlamakta olup bu dönemde İsa’nın liderliğinde zengin ve asil Romalı kadınlar, rahibe olarak hastane içinde ve dışında sağlık hizmeti sunmuşlardır.
2 yıl üniversite okuyan hemşire olabilir mi?
2 yıl üniversite okuyan hemşire olabilir mi?2 yıllık hemşirelik bölümü bulunmamaktadır. Hemşirelik lisans bölümüdür ve bu yüzden sadece 4 yıllık hemşirelik bölümleri bulunmaktadır. Hemşirelik taban puanlarını ve sıralamaları öğrenmek için alttaki linke tıklayabilirsiniz.