- Konu Yazar
- #1
Eriyen çikolata neden katılaşır?
Benmari usulü eritilmiş çikolata yapımı sırasında bu çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni çikolatanın içerisinde yanlışlıkla su girmesidir. Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır.Damla çikolata eridikten sonra donar mı?
Ürünlerimiz PASTANEDE ÇİKOLATALAR Bitter Damla Çikolata Pasta çeşitleri, kekler ve dondurmalarda gerçek çikolata tadı verir. Mükemmel yapısı sayesinde matlaşma ve beyazlanma yapmaz. Blok kuvertür ile aynı lezzete sahiptir. Pişen ürün içinde çabuk erir, eridikten sonra çabuk donar.Benmari usulü çikolata eritirken süt konur mu?
Benmari usulü çikolata eritirken süt konur mu?Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.
Katılaşan çikolata nasıl açılır?
Katılaşan çikolata nasıl açılır?Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Damla çikolata kurabiyenin içinde erir mi?
Damla çikolata ısıya maruz kaldığında erimeye başlar. Ancak bu özelliği sizi endişeye düşürmesin. Kurabiye ya da kek gibi ürünlerde damla çikolata kullandığınızda, fırından aldığınız ilk dakikalardan sonra yeniden katılaşır.Beyaz pul çikolata nasıl eritilir?
Benmari usulü çikolata nasıl akışkan olur?
Benmari usulü çikolata nasıl akışkan olur?Beyaz çikolata evde nasıl yapılır?
Beyaz çikolata evde nasıl yapılır?Beyaz Çikolata Nasıl Yapılır?
- Beyaz çikolata için öncelikle kakao yağını eritmekle işe başla.
- Düzenli olarak karıştır ve tamamen sıvı bir hâl alan kakao yağını tencerenin üzerinden al.
- Ayrı bir kapta şekeri ve süt tozunu karıştırmaya başla.
- Tuzu ve vanilya özütünü de süt tozu ve şeker karışımının içine koy.