AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eriştenin Üzerine Kavrulmuş Ceviz Ve Kırmızı Biber

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Eriştenin Üzerine Kavrulmuş Ceviz Ve Kırmızı Biber Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı erişte
2 adet tatlı kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 avuç ceviz
Tuz
Eriştenin sosu:
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
Tuz
2 diş sarımsak

Eriştenin Üzerine Kavrulmuş Ceviz Ve Kırmızı Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel eriştemizi kaynar suda düzgünce kaynatıyoruz.( 10/15 dakika)
Bir derin kaba 5 yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz.
Üzerine bir çay bardağı su ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
Yoğurt katıysa az daha isteğe nazaran su ek edebilirsiniz.
Yoğurt sosun üzerine 2 diş rendelenmiş sarımsak ek edin ve azda tuz.
Erişteleri çıkarıp süzgecten geçirin ve yoğurt sosuna ek edin.
İyice karıştırın.
Bir tencereye doğranmış kırmızı biber ve zeytin yağını ek edin.
İyice kızarana kadar karıştırın ve cevizi ekleyin.
Onunla beraberde karıştırın.
Erişteye küçük bir tabakla form verin ve üzerine kırmızı biberi cevizle bir arada dökün.
Azda zeytin yağından dökün.Afiyet olsun. ‍
Eriştenin Üzerine Kavrulmuş Ceviz Ve Kırmızı Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst