Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erişteli Yeşil Mercimek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erişteli Yeşil Mercimek Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı erişte yada makarna
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan (büyük)
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, kırmızı biber, isteğe nazaran pul biber
Su (yaklaşık 1 litre kadar) az koyun kendiniz ayarlayın
Dilerseniz biraz et suyu ek edebilirsiniz, ben ek etmedim

Erişteli Yeşil Mercimek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mercimeklerimizi yıkıyoruz ve üzerine su dökerek haşlamaya bırakıyoruz. 15 dakika felan haşlıyoruz.
Daha sonra tencereyi ocaktan alıyoruz (yumuşamış olacak baya lakin ermiş gitmiş üzere de olmayacak). İster öteki bir tencerede isterseniz de mercimekli suyu bir kaba dökerek devam ediyoruz.
Sıvı yağımızı tencereye alıyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Soğanlar pembeleşince salçayı ek edip salçayı da kavuruyoruz biraz.
Daha sonra mercimekleri ve suyu ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Konut üretimi eriştemizi yada dilediğiniz makarnayı ekledikten sonra baharatları da ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Makarna da suyu çekeceği için tahminen ek etmeniz gerekir. Erişteler ve mercimekler yumuşayınca yemeğimiz pişmiştir. Şayet et suyunuz varsa biraz ekleyebilirsiniz dahada lezzetli olacaktır.
Erişteli Yeşil Mercimek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst