Erişte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erişte Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
2 büyük uzunluk yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı su

Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır ve tuz eklenir.
Akabinde elenmiş olan un ek edilir suyu da eklendikten sonra kıvam alana kadar yoğrulur.
Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve unlanarak oklava yardımıyla açılır.
Isıtılan tavada iki yüzeyi de eşit biçimde pişince tavadan alınır ve kesilir.
Kesildikten sonra birinci sıcaklığını attıktan sonra tekrar tavaya alınır ve karıştırılarak 2 dakika kadar kurutma süreci yapılır.
Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst