Erişte (Sebzeli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erişte (Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler

Havuçlu için;
3-4 adet orta uzunluk havuç
2 yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Pancarlı için;
3 adet küçük uzunluk pancar
2 yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı
Ispanaklı için;
500 gram ıspanak
2 yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Erişte (Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pancarları küp küp doğrayıp tencereye alalım, üzerine 2 su bardağı su ekleyip düzgünce yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Aynı süreci havuç ve ıspanak içinde yapalım.
Daha sonra robottan başka ayrı geçirip bir kabın içerisine alın ve hamur gereçlerini ekleyin uygunca yoğurun.
Hamurumuz sert lakin kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.
Hamurumuz hazır olunca en az 1 saat dinlendirin. Hamur ne kadar dinlenirse o kadar yeterli olur.
Daha sonra hamurdan küçük bezeler yapın.
Merdane yardımıyla açtıktan sonra gözleme tavasında gerili önlü hafif pişirin.
İstediğiniz büyüklükte kesin.
Sonra bir sofranın üzerine serip 2-3 gün serin yerde kurutun.
Afiyet olsun

Erişte (Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst