Erişte Mezesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erişte Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
1 paket erişte
1 su bardağı kırılmış ceviz
Yarım kilo yoğurt
1 su bardağı mayonez
2 diş sarımsak
Yarım demet dere otu
2 tane havuç
4 adet kornişon turşu
1 ölçü tuz

Erişte Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar öncelikle mezemize eriştemizi haşlayarak başlıyoruz. Derin bir tencereye suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suya eriştemizi koyuyoruz 1.5 tatlı kaşığı tuzuda koyup, haşlıyoruz.
Haşlanan eriştemizi süzüp soğuk suyla yıkayıp, tekrar süzüyoruz daha sonra erişteyi derin bir kaba alıp yoğurdumuzu ve mayonezide koyup, bir tık karıştırıyoruz.
Daha sonra ceviz rendelenmiş havuç ve sarımsak daha sonra küçük formda doğranmış kornişonları ve en son dere otunuda koyup, karıştırıyoruz.
Kornişon tuzlu olduğu için ben yalnızca 1 çay kaşığı tuz ekledim. Mezemiz servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Erişte Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst