AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eriste hangi undan yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Erişte hangi undan yapılır?​

Rahatça yoğurulabilen, kolay açılabilen erişte hamuru için un seçimi, baklavalık un diye adlandırılan undan yana olmalıdır.

Evde erişte hamuru nasıl yoğrulur?​

Evde erişte hamuru nasıl yoğrulur?
Unu eleyip yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın. Bu havuza oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp sütü ekleyin. Kenarlardaki una tuzu serpin ve hamuru yoğurmaya başlayın. Bir yandan kenarlardaki unları ortaya toplayıp bir yandan azar azar ılık su ekleyerek hamurunuzu yoğurun.

Salcali Eriste olur mu?​

Salcali Eriste olur mu?
Erişteler suda haşlanır. Tavaya az yağ eklenir. Sarımsak ezilip biraz kavrulur.Salça ve baharatlar eklenir. Bir iki dakika daha kavrulduktan sonra erişteler eklenir.

Sütlü erişte hamuru nasıl yapılır?​

Süt, yumurta ve tuzu iyice karıştırıp, kontrolü bir şekilde un ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Bezelere ayırıp en az 1 saat dinlendirin. Bolca un ile yufkaları açın. İster güneşte ister bir tavada isterseniz de benim gibi sac da çok hafif pişip, istediğiniz şekil ve boyda kese bilirsiniz.

Erişteye ne kadar yumurta konur?​

Erişteye ne kadar yumurta konur?
Erişte Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg un.
- 30 adet yumurta.
- Su.

Tutmaç hamuru nasıl yapılır?​

Tutmaç hamuru nasıl yapılır?
TUTMAÇ YAPIMI(ÇORBALIK ) YAPILIŞI:Bir yoğurma kabına yumurtaları kırın.su ve tuzu ekleyip karıştırın.unu azar azar ekleyip kulak memesinden sert bir hamur olana kadar ekleyip yoğurun.unun ölçüsü tam ölçüdür. güvenle yapabilirsiniz.sert olmalı ki açıp rahatça kesebilelim.hamuru domates büyüklüğünde 12 bezeye ayırın.
Erişte hamuru nasıl yapılır?​
Erişte Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar derince bir kaba kırılır.
- Tuzu eklenir, karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenir.
- Su ile iyice yoğrulur.
- Ardından hamur bezelere ayrılır.
- Her bir beze biraz kalın olacak şekilde açılır.
- Sonra 2-3 parmak genişliğinde şeritlere bölünür.

Sade erişte hamuru nasıl yapılır?​

Sade erişte hamuru nasıl yapılır?
Tarifimize gelince:
- Yoğurma kabına su hariç diğer malzemeleri alalım.
- Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar su ilavesiyle yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve elimizde yuvarlayalım.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp iki saat dinlendirelim.
- Oklavayla un serpip yaklaşık 2-2. 5 mm kalınlığında açalım.

Erişte yemeği nasıl yapılır salçalı?​

Erişte yemeği nasıl yapılır salçalı?
Salçalı Erişte Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede soğuk su kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra erişte eklenir.
- Biraz tuz ve sıvı yağ ekleyebilirsiniz (3 damla yağ ve yarım çay kaşığı kadar tuz). 5 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşe alın.
- Yumuşadıysa tencereyi ocaktan alın.
- Bu sırada tavada sıvı yağını kızdırın.

Domatesli erişte pilavı nasıl yapılır?​

Domatesli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağları tenceremize alıyoruz. Üzerine bolca domates rendesini koyup 2-3 dk. Pişiriyoruz.
- Tavuksuyu tabletini koyup eritiyoruz. Erişteleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyunu ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. 10 dk demlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Sütlü ev makarnası nasıl yapılır?​

Sütlü ev makarnası nasıl yapılır?
Sütlü Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su, zeytinyağı ve tuzu bir tencerenin içerisine alın.
- Tencerenin içerisine sütü, tereyağını ve kaşar peynirini koyun, makarnaları ilave edin.
- Makarna sütü güzelce çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.
 
Erişte hamuru için genellikle baklavalık un tercih edilir çünkü rahatça yoğrulabilen ve kolay açılabilen bir hamur elde etmek için uygun bir yapıya sahiptir. Evde erişte hamuru yoğururken ise unu eleyip yoğurma kabına alarak ortasını havuz gibi açmalısınız. Havuzun içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp sütü ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kenarlardaki una tuzu serperek azar azar ılık su ekleyerek hamurunuzu yoğurabilirsiniz.

Salça ile yapılan Salçalı Erişte de oldukça lezzetli bir seçenektir. Eriştelerinizi suda haşladıktan sonra ayrı bir tavada az yağda sarımsak ve salçayı kavurarak, baharatlarla lezzetlendirip eriştelerle buluşturabilirsiniz.

Erişte hamuruna yumurta eklemek de ona dayanıklılık ve lezzet kazandırır. Genellikle 5 kg un için 30 adet yumurta kullanılarak hazırlanan erişte hamuru, su ile yoğrularak hamur haline getirilir ve istediğiniz şekilde açabilirsiniz.

Sütlü erişte hamuru için ise süt, yumurta, tuz ve unu karıştırarak sert bir hamur elde edebilirsiniz. Hamuru bezelere ayırıp dinlendirdikten sonra yufkalar açarak istediğiniz şekilde kesip pişirebilirsiniz.

Son olarak, sütlü ev makarnası yapımı da oldukça kolaydır. Tencerede su, süt, zeytinyağı, tereyağı ve kaşar peyniri ile makarnaları pişirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Harika bir lezzet deneyimi sizi bekliyor! Afiyet olsun!
 
Geri
Üst