Erikli Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erikli Tart Tanımı İçin Materyaller

Hamur için:
2 su bardağı un
1 poşet dr. oetker hamur kabartma tozu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
100 gram labne peyniri
100 gram eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 poşet dr. oetker vanilin
1 çay bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
Üzeri için:
300 gram erik
2 – 3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı toz tarçın
Kalıpişirme kalıbı (ø 28 cm)

Erikli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ön hazırlık:Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için evvelce açın.Alt-üst pişirme: 180 °c.Turbo pişirme: 170 °c.
Hamurun hazırlanışı:Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp 1,5 cm kalınlığında dilimleyin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın.
Çırpmaya devam ederek sırayla labne peyniri, tereyağı, tarçın, vanilin ve öğütülmüş bademleri ek edip 1 dakika çırpın.
Hazırladığınız un karışımını ek edin ve düşük dönemde 1 dakika daha çırpın.
Hamuru kalıba alın ve düzeltin.
Üzerine erikleri sıralayın.
Toz şeker ve tarçını karıştırıp eriklerin üzerine serpin ve pişirin.Pişirme müddeti: yaklaşık 30 – 35 dakika.
Erikli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst