AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erikle marmelat nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Erikle marmelat nasıl yapılır?​

Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.

Şekersiz elma marmelatı nasıl yapılır?​

Şekersiz elma marmelatı nasıl yapılır?
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tencereye alın, üzerine tarçın serpip kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. İyice yumuşayıp piştiğinde kavanoza koyun. Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Kızılcık marmelatı nasıl yapılır?​

Kızılcık marmelatı nasıl yapılır? Püf noktaları
- Kızılcıklar çekirdekleri çıkana kadar pişirilir.
- Püre ve şeker karışımını ilk önce harlı daha sonra kısık ateşte pişirmelisiniz.
- Marmelatın üzerinde oluşan köpüğü almalısınız.
- Dibi çabuk tutan bir karışım olduğu için ara ara karıştırmanızda fayda var.

Erik marmelatı nasıl koyulaşır?​

Erik marmelatı nasıl koyulaşır?
Erik Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erikler yıkanıp yarım çay bardağı su ilavesiyle bir tencereye alınır.
- Yumuşayınca altı kapatılıp kevgirden geçirilir.
- Ara sıra karıştırılarak tekrar kaynatılır ve şekeri ilave edilir.
- 5 dakika sonra limon eklenir, altı kapatılır.
- Sıcak sıcak kavanozlara konulur.
Şekersiz elma reçeli nasıl olur?​
Ev yapımı şekersiz reçel tarifi Nasıl yapılır? Orta bir tencereye elma suyu koyun ve rengi koyulaşana kısık ateşte kadar kaynatın. Elma suyu koyulaşınca içine çekirdekleri çıkarılmış meyveleri ekleyin. Ocağın altını kısın ve meyvelerin elma suyuyla beraber pişmesini bekleyin.

Şekersiz mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır?​

Şekersiz mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Erikleri yıkayıp çekirdeklerini ayırın,
- Derin bir tencereye alıp kısık ateşte pişmeye bırakın,
- Bu sırada elmaları yıkayıp kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
- Rendelediğiniz elmaları eriklere ekleyin,
- Arada karıştırarak sulanana kadar pişirin,
 
Erikle marmelat yapımı oldukça kolay ve keyifli bir süreçtir. İşte adım adım erik marmelatı yapımı:

1. Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
2. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın.
3. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.
4. Daha sonra tencereyi ocağa alıp orta ateşte ara ara karıştırarak erikler yumuşayıp kıvamını alana kadar pişirin.
5. Marmelat kıvamını aldığında altını kapatın ve isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyebilirsiniz.
6. Sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Erik marmelatının koyulaşması için de metreler verilen tarife uygun şekilde erikleri pişirip karıştırarak kıvamını almasını sağlamalısınız. Ayrıca limon eklemek koyulaşmasına yardımcı olabilir. Şekersiz marmelatlar ise genellikle meyvelerin doğal şekerleriyle kıvam alırken, pişirme süresi ve meyvelerin özellikleri bu süreci belirleyebilir. Meyvelerin doğal şeker oranlarına göre pişirme süresini ayarlayarak istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst