- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 254.507
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Erik turşusu hangi erikten yapılır?
1 kilo kavanoz için yaklaşık yarım kilo yeşil erik.Erik turşusu olur mu?
Turşu kuracağınız erikleri güzelce yıkayın ve süzülmeye bırakın. Erikleri turşuyu kuracağınız kavanoza sarımsak, nohut ve kişniş tohumlarıyla yerleştirin. Kaynar suya tuzu, sirkeyi, limon suyunu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın. Turşu suyu soğuduğunda kavanoza doldurun.Yabani erik turşusu nasıl yapılır?
Dağ erikleri yumuşayıncaya kadar epey kaynatılır. Diğer taraftan ayrı bir tencerede kaynamış suyun içerisine kuru kırmızı biberler atılarak haşlanır. Kırmızı biberler haşlanınca süzgece alınır. Tencerede kaynayan dağ erikleri iyice pişince ocaktan alınır ve soğuyuncaya kadar en az 2-3 saat dinlendirilir.
Erik turşusu tadı nasıl?
bildiğimiz eriğin turşusu kurulmuş halidir, inanılmaz güzel bişi olup tadı biraz da zeytini andırır.Turşu çeşitleri nelerdir?
Sonbaharın Gelmesine Herkesten Çok Sevinen 16 Farklı Turşu TarifiÇağla turşusu nasıl yapılır?
Çağlayı yıkayıp temizledikten sonra kaynar suda iki taşım kaynatın. Sirkeli su ile ovarak yıkadığınız çağlaları süzüp durulayın. Çağlaları büyük bir cam kavanoza yerleştirin arasına sarımsakları üzerine ise su ve kaya tuzu ile kaynattığınız sirkeyi dökerek 1 hafta kuru ve serin yerde muhafaza edin.
Evet turşu çok zor bozulan bir gıda ama uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede bozulabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Turşu yapımında kullanılan Tuz, Sirke, Limon gibi malzemeler bakteri üremesini çok zorlaştıran bir ortam oluşturur.
Yapılışı: Sirke, tuz ve suyu karıştırın. Sarmısak, limon, nohut ve erikleri bir kavanoza karışık şekilde yerleştirin. Hazır olan suyu ilave edip 15 gün bekleterek servis edin. Tüm meyvelerle bunu yapabilirsiniz.
Yabani erikten ne yapılır?
Güvem eriği veya yabani erikten pek çok şey elde edilebilmektedir. Ekşi erik olarak bilinen bu erik türü normal erikler gibi direk olarak tüketilebilmektedir. Ancak yaygın kullanım şekli marmelat veya reçel yapımı şeklindedir. Bu yolla özellikle diyabet hastalarının rahatça tüketebileceği şekle getirilir.
Kaç çeşit turşu var?
Turşulara büyük talep olduğunu ve talebi karşılayamadıklarını belirten Öztürk, “Turşuculuk benim baba mesleğim. Elimizden geldiğince baba mesleğini sürdürmeye çalışıyorum. 128 çeşit turşu var. Sebze ve meyve gibi her türlü bitkiden turşu yapılıyor.Nelerin turşusu nasıl yapılır?
Turşu için en yaygın olarak kullanılan malzemeler lahana, salatalık, yeşil domates, yeşil biber, pancar, kelek gibi sebzeler olsa da kırmızı soğan, erik, çağla badem gibi farklı alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.Çağla bademi reçeli nasıl yapılır?
nasıl yaptığımı yazayım da belki farklı bir fikri olan varsa bana tavsiye eder. çağlaları yumuşayana kadar haşladım, sonra üzerine şeker ve az miktar su ilave edip, kaynattım, reçel kıvamına gelince, limon suyu katıp biraz daha kaynattım. klasik reçel…
Lahana turşusu nasıl yapılır?
Lahanaların üzerine kaya tuzunu ilave edip tuzla beraber ovun. Temiz ve geniş bir kavanoza ovduğunuz lahanaları ekleyin. Aralara kabukları soyulmuş ve iri doğranmış havuçları dizin ve tekrardan lahana ilavesiyle kavanozu doldurun. Kavanozu doldurduktan sonra toz şeker, sarımsak ve sirkeyi ilave edin.Turşunun bozuk olduğunu nasıl anlarız?
Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.Bozuk turşu zehirler mi?
Doğru hazırlanmayan turşu tüketimi sonrası nadiren toksin kaynaklı karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi klasik besin zehirlenmesi bulguları bildirilmiştir. Tuz ya da sirke oranının doğru ayarlanmamasından dolayı turşularda yumuşama olabilmektedir. Turşunun yumuşaması küflerin çoğaldığının belirtisidir.