Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Erik Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erik Pastası Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin;
400 gram un
160 gram margarin/tereyağı (Yumuşak)
160 gram şeker
1 kahve kaşığı kabartma tozu
4 çay kaşığı vanilya şekeri
2 yumurta
Üzeri İçin;
1 kg mor erik
En Üstü İçin;
300 gram un
200 gram şeker
200gram margarin/tereyağı (Yumuşak)
1 kahve kaşığı tarçın

Erik Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru elimizle yoğuruyoruz ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde ediyoruz. Streç sinemaya koyup buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.
Bekleme sürecinde erikleri güzelce yıkayıp yarımlıyoruz, çekirdekleri de çıkarıyoruz.
En üstüne gelen kırıntı hamuru da ellerimizle yoğuruyoruz, kırıntı haline gelecek.
30 dakika geçtikten sonra hamurumuzu alıp, evvelce yağlanmış kalıbımıza elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.
Yarımladığımız erikleri üzerine yerleştiriyoruz.
Kırıntı hamurumuzu da üzerine döküyoruz.
Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede, alt üst ayarda 10 dk pişiriyoruz, sonra 50 dk 150 derecede pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra kesip afiyetle yiyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!.
 
Geri
Üst