Erik Meşrubatı Tanımı İçin Gereçler
10-12 tane erik (yazın dondurucuya stok yaptıklarınızdan)
3 litre su (ben iki bardak fazla katıyorum )
1.5 su bardağı şeker (200ml bardakla)
Erik Meşrubatı Tanımı Yapılışı
Dondurucudan çıkardığımız erikleri tencere içine alın.
3 litre suyunu ve şekerini katıp yaklaşık 40- 45 dakika kaynatıyoruz.
Kaynayan meşrubatımızı süzgeçten geçirip şişelere doldurup daha sonra dolaba kaldıralım.
Soğuk soğuk enfes bir içecek oluyor hiç hazır meyve suyularına para harcamayın derim
10-12 tane erik (yazın dondurucuya stok yaptıklarınızdan)
3 litre su (ben iki bardak fazla katıyorum )
1.5 su bardağı şeker (200ml bardakla)
Erik Meşrubatı Tanımı Yapılışı
Dondurucudan çıkardığımız erikleri tencere içine alın.
3 litre suyunu ve şekerini katıp yaklaşık 40- 45 dakika kaynatıyoruz.
Kaynayan meşrubatımızı süzgeçten geçirip şişelere doldurup daha sonra dolaba kaldıralım.
Soğuk soğuk enfes bir içecek oluyor hiç hazır meyve suyularına para harcamayın derim