AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erik Marmelatlı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Erik Marmelatlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti
1 paket sütlü çikolata
1 paket beyaz çikolata
3 yemek kaşığı haşhaş
Erik marmelatı için
7-8 tane mürdüm eriği
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal

Erik Marmelatlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağ ve kremsanti hariç tüm gereçler tencereye alınır ve fokurdayana kadar karıştırılır.
Kaynayan muhallebiye tereyağ eklenir eridikten sonra kremsanti dökülür ve çırpılır.
Hazır olan muhallebi 3 farklı kaba paylaştırılır.
Birinci kaba beyaz çikolata öteki kaba sütlü çikolata başkasına ise haşhaş karıştırılır.
Kaseye birinci evvel sütlü çikolata daha sonra haşhaşlı muhallebi daha sonra beyaz çikolata ve son olarak sütlü çikolata ek edilir (beyaz çikolata ve haşhaşlı muhallebi ortasına sütlü çikolata koyabilirsiniz sırayı kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz ).
Son olarak marmelatımızı yapalım.Eriklerimizin kabuklarını soyalım çekirdeklerini çıkaralım ve küp küp doğrayıp bıçakla biraz ezelim.
Tencerede biraz bekletelim suyu biraz salsın kendini.
Daha sonra tüm gereçleri ek edip kaynatalım.
Kaşık yardımıyla muhallebimizin en üstüne marmelatı yayalım.
Bu halde tüm kaselere bölelim ve oda sıcaklığına gelince dolaba kaldıralım.
Soğuduktan sonra servis yapalım.Yapacaklar fotoğraf ve yorum paylaşırsa sevinirim şimdiden afiyetler olsun .
Erik Marmelatlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst