AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eric sitesi nedir?

Editör

Yeni Üye

Eric sitesi nedir?​

ERIC (Education Resources Information Center), indeks ve tam metin eğitim literatürü için otorite bir veri tabanıdır. Institute of Education Sciences of the U.S. Department of Education tarafından desteklenen kaynak, her alandaki eğitim araştırmacıları için vazgeçilmez bir araçtır.

ResearchGate Üyelik ücretli mi?​

ResearchGate akademik dünya ile birlikte kurumsal alandan ve tıp dünyasından araştırmacıları da ücretsiz üye olarak kabul ediyor. Girişim, işe alımlar ve reklamlarla gelir sağlıyor.

Ebsco dizin nedir?​

Ebsco dizin nedir?
EBSCO EKUAL Veri Tabanları – (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı – TÜBİTAK ULAKBİM) Sosyal ve beşeri bilimlerde olduğu kadar bilim, teknoloji, mühendislik ve daha birçok alanda en değerli hakemli tam metin dergileri içeren lider veri tabanıdır.

Ebsco veri tabanı nedir?​

EBSCO, araştırma veri tabanları, e-dergi ve e-paket abonelik yönetimi, kitap koleksiyonu geliştirme ve satın alma yönetimi sunan lider sağlayıcı ve dünya çapında üniversiteler, hastaneler, şirketler, devlet kurumları, K12 okulları ve halk kütüphaneleri için ana bir kütüphane teknolojisi, e-kitap ve klinik karar …

Researchgate e nasıl üye olunur?​

Önce siteye üye olmalısınız: Bunun dışında bir de gazeteci ve serbest olarak çalışan bilim insanları katılabiliyor. Diğer herkes üye olmadan araştırma yapabiliyor. Researchgate giriş sayfasında Facebook gibi çeşitli sosyal medya platformu aracılığıyla giriş yöntemi bulunuyor. Ancak şimdilik bu yöntemler geçerli değil.

Researchgate tez yüklenir mi?​

Researchgate tez yüklenir mi?
Researchgate kullanarak makale ve tez yayınlamak istiyorsanız üye olmanız gerekiyor. Üye kaydı oluşturulurken size en uygun üye profili seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

EBSCOhost nasıl kullanılır?​

Eklemek istediğiniz kaynağı belirlediğinizde, önce yanındaki işaret kutusuna, sonra da tamam butonuna tıklayınız. EBSCOhost’un, teriminizi tam metinleri içerisinde barındıran makaleleri araması için ikinci bir terim kullanarak ve tüm metin alanını seçerek yönlendirmenizi yapınız.

ERIC (Education Resources Information Center), Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Institute of Education Sciences tarafından desteklenen bir veri tabanıdır. Eğitim literatürüne erişim sağlayan ERIC, indeks ve tam metin verileri sunarak eğitim alanındaki araştırmacılar için önemli bir kaynaktır. ERIC'te eğitimle ilgili yayınlanmış makaleler, raporlar, araştırma bulguları ve diğer kaynaklar bulunmaktadır.

ResearchGate, akademisyenlerin, araştırmacıların ve bilim insanlarının bir araya geldiği ve çalışmalarını paylaştığı bir sosyal ağ platformudur. ResearchGate'e ücretsiz üye olunabilmektedir ve burada bilimsel makaleler, tezler, projeler gibi akademik içerikler paylaşılabilmektedir. Platform aynı zamanda araştırmacılar arasında etkileşimi artırmayı ve iş birliklerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

EBSCO, Sosyal ve Beşeri Bilimler başta olmak üzere çeşitli disiplinlerde yayınlanan hakemli tam metin dergileri barındıran önde gelen bir veri tabanı sağlayıcısıdır. EBSCO aynı zamanda e-kitaplar, araştırma veri tabanları, abonelik yönetimi gibi hizmetler de sunmaktadır. Türkiye'de EBSCO'nun hizmetlerine TÜBİTAK ULAKBİM aracılığıyla erişim sağlanmaktadır.

EBSCOhost, EBSCO'nun sağladığı veri tabanlarına erişim sağlayan bir platformdur. Kullanıcılar burada arama yapabilir, makaleler okuyabilir, kaynakları gözden geçirebilir ve araştırma yapabilirler. EBSCOhost'un kullanımı oldukça kolaydır; aranılan konuya ilişkin terimler girilerek ilgili makaleler ve kaynaklar bulunabilir. Arama sonuçlarını filtreleyerek daha spesifik bilgilere ulaşmak da mümkündür.

Geri