- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ergenlikte hormon bozukluğu olur mu?
‘Ergenlik dönemi hormonla yönetilen bir dönemdir’ Ergenlik dönemi ile ilgili hormonal bozukluklar; Erken Ergenlik ve Gecikmiş Ergenlik olarak iki ana gruba ayrılabilir. Gecikmiş Ergenlik de Geçici Ergenlik Gecikmesi (yapısal/ailesel) ve Kalıcı Ergenlik Gecikmesi (Hipogonadizm) olarak iki durumdan kaynaklanabilir.Hormon dengesizliği nasıl tedavi edilir?
Hormon bozukluğu tedavisi, hormondan hormona değişiklik göstermektedir. Lakin genel olarak öncelikle ilaç tedavisine başlanmaktadır. Gerekli ilaç tedavisine ek olarak ise; sağlıklı beslenme, egzersiz yapma, düzenli uyumak gibi doğal çözümlerde önerilmektedir.Hormon dengesizlikleri, vücutta hormonların düzenli olarak salgılanamamasına denilmektedir. Düzensizlik gösteren bu hormonlar; kadınlık hormonları olabildiği gibi, tiroit hormonları da olabilir. Stres ve düzensiz beslenme, en sık karşılaşılan hormon bozukluğu nedenidir.
Hormonal düzensizlik nedir erkek?
Erkekler yaşlandıkça, testosteron üretimi azalırken östrojen artar ve erkeklerde testosteron ve östrojen dengesizliği görülür. Bu hormonal bozukluk ise birçok soruna neden olmaktadır. Erkeklerde östrojen baskınlığı prostat sorunlarına yol açabilir.
Ergenlik hormonları nelerdir?
ERGENLİĞİ HANGİ HORMONLAR ETKİLER? Beyinde ergenliğin başlatılmasından sorumlu iki bölge vardır. Bunlardan biri hipotalamus ve diğeri de hipofiz bezidir. Ergenlik, beyindeki bu iki bölgenin her ikisinin de Gonadotropinler adı verilen hormonları üretmesi ile başlar.