AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ergenlik doneminde fiziksel degisiklikler nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.418
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ergenlik döneminde fiziksel değişiklikler nelerdir?​

Ergenlik döneminde erkek çocuklarında meydana gelen fiziksel değişiklikler: Testislerin büyümesi, penis bölgesinde tüylenme ve peniste büyüme, gırtlakta yumru çıkması, ses tonunun kalınlaşması, bıyık ve sakal oluşumu, el ve ayak büyümesi, boy uzaması, deride yağlanma, sivilce, kasların gelişmesi, boşalma eyleminin …

Kızlarda ergenlikte neler değişir?​

Kızlarda ergenlikte neler değişir?
-Ergenlik döneminde kızlarda yaklaşık olarak 10 ile 20 cm arasında boy uzar. Kiloda ise yaklaşık olarak 6 ile 18 kg arasında artış görülür. -Hormonal sıvıların artışından dolayı cilt yüzeyinde yağlanma, sivilce ve siyah nokta oluşumu gözlenir. -Kızlarda ergenlik döneminde yağ dokusunda büyük bir artış meydana gelir.

Ergenlik çağında neler yaşanır?​

Ergenlik çağında neler yaşanır?
Kızlarda memelerin büyümesi, yağ dağılımının değişmesi. Erkeklerde ses kalınlaşması, penisin ve testislerin büyümesi, vücuttaki kas kitlesinin artışı Genel olarak genital bölgelerde kıllanma. Ergenliğin sonuna doğru da kız çocuklarında adet kanaması ve erkek çocuklarında da boşalma eylemi başlar.

Ergenlikte neler yaşanır erkek?​

Erkek çocuklarında ergenlik belirtileri; Yumurtalık hacminde artış Genital bölge ve koltuk altında tüylenme, genital bölgede renk koyulaşması, penis boyunda büyüme ve sabah ejakülasyonu olarak devam eder. Ses kalınlaşması sıklıkla 13-14 yaş civarında başlamaktadır.

Adet gördükten sonra kızlarda boy ne kadar uzar?​

Adet gördükten sonra kızlarda boy ne kadar uzar?
Bu nedenle, adetlerden sonra kızların boyu az uzar. Düzenli adet görenlerde boy artışı, ilk adetten sonra ancak 5-6 santimetre civarında olur.

11 yaşında adet olmak normal mi?​

11 yaşında adet olmak normal mi?
Normalde 10-10.5 yaşından sonra adet görmek normal olarak kabul edilmektedir, Türkiye için ortalama 12-12,5 yaştır. Normal zamanında başlayan ergenliğin ve adetlerin durdurulması ve geciktirilmesinin daha fazla boy kazanımına neden olduğuna dair yeterli bilimsel veri yoktur.
Ilk adetten sonra boy kaç cm uzar?​
Bu nedenle, adetlerden sonra kızların boyu az uzar. Düzenli adet görenlerde boy artışı, ilk adetten sonra ancak 5-6 santimetre civarında olur. · Cinsiyet: Erkekler kadınlardan daha uzun olma eğilimindedir. Erkekler aynı zamanda kadınlardan daha uzun süre büyümeye devam edebilir.
 
Ergenlik dönemi, fiziksel, duygusal ve davranışsal açıdan büyük değişikliklere neden olan bir süreçtir. İnsanların bedensel ve zihinsel olarak olgunlaşmaya başladığı bir evredir. Fiziksel değişiklikler genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ergenlik döneminde yaşanan fiziksel değişikliklerin cinsiyete göre farklılık gösterdiğini belirtelim.

**Erkek Çocuklarında Ergenlik Döneminde Meydana Gelen Fiziksel Değişiklikler:**
- Testislerin büyümesi
- Penis bölgesinde tüylenme ve peniste büyüme
- Gırtlakta yumru çıkması
- Ses tonunun kalınlaşması
- Bıyık ve sakal oluşumu
- El ve ayak büyümesi
- Boy uzaması
- Deride yağlanma, sivilce
- Kasların gelişmesi
- Boşalma eylemi

**Kızlarda Ergenlik Döneminde Meydana Gelen Fiziksel Değişiklikler:**
- Boy uzaması (yaklaşık olarak 10 ile 20 cm arasında)
- Kiloda artış (yaklaşık olarak 6 ile 18 kg arasında)
- Ciltte yağlanma, sivilce ve siyah nokta oluşumu
- Yağ dokusundaki artış
- Memelerin büyümesi
- Hormonal değişiklikler

Ergenlik döneminde vücuttaki bu fiziksel değişiklikler, genellikle ortalama olarak belirli bir yaş aralığında gerçekleşir. Her bireyin vücut yapısı ve genetik özellikleri farklı olduğundan, bu değişikliklerin başlangıç ve sonuç zamanları kişiden kişiye değişebilir. Bu süreçte genellikle hormonal değişikliklerin etkisiyle vücutta bir takım belirgin fiziksel değişimler görülür.

Ergenlik çağındaki çocuklar için fiziksel değişikliklerin yanı sıra duygusal ve sosyal değişimler de oldukça önemlidir. Bu dönemde gençler kendi kimliklerini bulmaya, bağımsızlık duygularını geliştirmeye çalışırken, aynı zamanda yaşadıkları fiziksel değişimlerle başa çıkmaya çalışırlar. Bu süreç, gençlerin aileleri, arkadaşları ve eğitimcileri ile iletişimlerinde de farkındalık ve anlayış geliştirmelerini gerektirir.
 
Geri
Üst