AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ergenlik doneminde beyinde bir degisiklik olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ergenlik döneminde beyinde bir değişiklik olur mu?​

Ergen beyni belirgin bir biçimde yapısal gelişim gösterir ve zedelenmeye yanıt açısından erişkin beynine göre daha duyarlıdır. Ergenlik döneminde, yeni hücre oluşumu, hücre kaybı, yeni yolakların oluşumu, dallanma ve budanmayı içeren pek çok süreç ile beyinde beyaz madde artarken, gri madde azalır.

Gençlerde beynin hangi lobu Gelişmekte?​

Ergen beyninin gelişimi Beynin ön tarafında frontal korteks dediğimiz bir bölüm var. Bu ön lob, planlama, mantık yürütme, karar verme, görevleri organize etme, şuur gibi işlevlerden sorumlu. Yani beynimizin patronu, polisi, müdürü gibi. İşte beynin bu yönetici bölümü, ergenlikte müthiş bir değişimden geçiyor.
Ergen kafası ne demek?
saçları da kafanın parçası olarak düşünürsek kafasının arka kısmı kirpi gibi çıkıntı yapan ama önü iyice yatırılmış,bazen de ense kısımları uzun bir kafadır. hayati orman kanunlari ile algilar. karsisindakine fiziksel ustunluk kurdugu an kendisini guclu gorur.

Ergenlikte nasıl değişimler olur?​

Erkeklerde yaşanan vücut gelişim ve değişim süreci Yine 13-13,5 yaşlarında sesi kalınlaşır, gırtlağındaki kıkırdak dokuda bir çıkıntı oluşur. Aynı yaşlarda dudakların üzerinde, daha sonra yüzde, vücutta kıllanma başlar. Ayaklar büyür, bacaklar ve kollar uzar, 13-15 yaş arasında boy hızla uzar.

Ergenlikte hangi hormonlar salgılanır?​

“Ergenlik döneminde boy büyümesi hızlanır. Ergenlik çağının sonunda ise kızlarda salgılanan kadınlık hormonu östrojen ve erkeklerde salgılanan erkeklik hormonu testosteron büyüme kıkırdaklarının kapanmasına neden olur.
Ergen beyni nasil çalişir?
Ergenlerin beyni yaklaşık %80 oranında gelişimini tamamlasa da tamamlanmayan %20’lik kısım beynin ön bölgesi. Bu nedenle sonunu düşünmeden hareket etme ve risk alma davranışları ergenlik döneminde daha sık ve şiddetli gerçekleşiyor. Yani “aklı bir karış havada” ifadesinin tam da ergenler için uygun olduğu söylenebilir.
 
Geri
Üst