- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ergenlik çağında spor yapılır mı?
Ergenlik döneminde spor yapmak öncelikle fiziksel gelişime büyük katkı sağlar. Bu dönemde hızlı bir gelişim gösteren bedenin çok daha güçlü, sağlıklı ve dayanıklı olmasına olanak verir. Ergenlik döneminde fiziksel aktivitenin olması, spor yapmak duyguların kontrolünü sağlamaya da destek olur.Ergenlik döneminde sporun faydaları nelerdir?
Spor ve fiziksel aktivite, çocuğun psikomotor becerilerini (kuvvet, çabukluk, dayanıklılık, koordinasyon gibi) geliştirmesinin yanı sıra fiziksel, psiko-sosyal ve bilişsel (zihinsel) gelişimlerine de önemli katkı sağlar. Spor fiziksel olarak çocuğun büyüme gelişimini destekler.
Fitness yapmak sağlıklı mıdır?
VÜCUT geliştirme sporu kas kitlesini artırdığı için verimli bir spordur. Yeterince sıvı alan genç ve sağlıklı, doping ilaçları kullanmayan bireylerde hiçbir zararı yoktur.Fitness nedir ne için yapılır?
Fitness, Türkçe karşılığı tam olarak bulunmayan ve ülkemizde vücut geliştirme sporu ile karıştırılan bir spor dalıdır. Fitness’ın amacı sağlıklı ve zinde kalmaktır. Bazı aletler kullanarak ya da tamamen fiziksel güç ile fitness yapılabilir. Fit bir vücut ve sağlıklı bir bünye için fitness antrenmanı yapılması önerilir.
Diğer yandan hızlı tempolu yürüme, yavaş tempolu koşu, jimnastik hareketleri, yüzme, basketbol, voleybol, raket sporları ergenlik dönemde yapılacak sporlara örnek olarak verilebilir.
14 yaşında Fitness yapılır mı?
“Gençlerin gelişimlerinin olumsuz etkilenmemesi adına 14-15 yaşından önce fitness yapmaları uygun değil. İyi görünümlü bir vücut yapmak kısa sürede gerçekleşmez, öncelikle gençlerin bunu bilmesi gerekir. Sabırla düzenli antrenman yapmak, dengeli ve düzenli beslenmek gerekir.
Sporun faydaları nelerdir?
Spor yapmanın faydalarıHer gün fitness zararlı mı?
Her gün spor yapmak kasların çok fazla yorulmasına ve dinlenip güçlenmeye zaman bulamamasına neden olur. Kaslarınız sizin zannettiğiniz gibi çalışırken değil dinlenirken güçlenir. Ayrıca güçlenmeyen kaslar (özellikle spora yeni başlandıysa ya da uzun süredir spordan uzak kalındıysa) sakatlanmalara da neden olabilir.
Fitness yaşlandırır mı?
Şu sıralar bir de spor tartışması var. Spor insanı yaşlandırır mı? – Haftada 13 saatten az spor yaparsanız vücut yaşlanmaz. Bu uzun bir süre; ancak 13 saati geçerseniz spor yaşlandırır.Fitness hangi hastalıklara iyi gelir?
Egzersizler nefes alıp vermeyi düzenler, vücuttaki toksinlerin atılmasına olanak tanır. Aynı zamanda fitness kan basıncını düzenler, tansiyon ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltır. Vücuda sunduğu yararların yanı sıra fitness ruhsal gelişime de katkı sağlar.
Fitness antrenmanlarında kas geliştirici egzersizlerle birlikte koşma, yürüyüş, yüzme, bisiklete binme, tırmanma, kürek çekme gibi kardiyo antrenmanlarına da yer verilir. Vücuttaki yağların yakılmasını sağlamayı amaçlayan fitness antrenmanlarında kasların hacim almasından ziyade sıkılaşması ön plandadır.
Ergenler hangi sporu yapmalı?