AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ergenlerde kilo nasil verilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.304
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ergenlerde kilo nasıl verilir?​

Yağdan uzak durun: Hayatın her evresinde olduğu gibi ergenlikte de kalorisi fazla yağlı yiyeceklerden ve atıştırmalardan kaçının. Öğün atlamadan meyve ve sebzeden zengin dengeli beslenin. Genç kızlık döneminde yağlı ve kalorili sağlıksız yiyecekleri kesmeniz bile otomatik olarak kilo vermenizi sağlıyor.

Çocuğuma kilo aldırmak için ne yapmalıyım?​

Çocuğuma kilo aldırmak için ne yapmalıyım?
Tokgöz, çocuklara sağlıklı kilo aldırmada etkili olacak önerilerini şöyle aktarıyor: Portakal suyuna pekmez ekleyin: Çocuğunuza yüksek enerjili sağlıklı içecekler hazırlayın. Süt, muz, bal, bebe bisküvisi, badem ve sade dondurmayı blenderdan geçirip, kalorisi yüksek, lezzetli ve sağlıklı bir içecek hazırlayabilirsiniz.

10 yaşındaki bir çocuğun kilosu kaç olmalıdır?​

Yaş | Boy (ortalama) | Kilo (ortalama)
9 yaş | 132,1 cm | 28,9 kg
10 yaş | 137,9 cm | 32,6 kg
11 yaş | 145,4 cm | 38,2 kg
12 yaş | 153,1 cm | 45,1 kg

18 yaş altı nasıl kilo verilir?​

18 yaş altı nasıl kilo verilir?
18 YAŞ ALTI İÇİN ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ
- 1) Hareket Et. Spor yapma alışkanlığını genç yaşta edin.
- 2) Popüler ve Şok Diyetlerden Uzak Dur. Unutma, diyet kişiye özeldir.
- 3) Beslenme Alışkanlıklarını Düzenle.
- 4) Kahvaltı Et.
- 5) Düzenli Öğün Tüket.
- 6) Beslenme Günlüğü Tut.
- 7) Destek Al.
Ergenlikte diyet yapmak zararlı mı?​
Ergenlik döneminde diyet yapmak kemik erimesine neden oluyor. Sema Aydoğdu, ergenlik döneminde erişkin diyetlerinin yapılmasının kemik yapısında bozulmalara neden olduğunu belirterek, “Çocuklar, ergenlik döneminde vücutlarında oluşacak değişimler konusunda mutlaka bilgilendirilmeli ve diyet yapmaları önlenmeli” dedi.

Kilo aldıran yiyecekler nelerdir?​

Kilo aldıran yiyecekler nelerdir?
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
 
Ergenlik döneminde kilo kontrolü sağlamak ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek önemlidir. İşte ergenlerde kilo verme ve sağlıklı beslenmeyle ilgili bazı öneriler:

1. **Yağdan Uzak Durun**: Yağlı ve kalorili yiyeceklerden uzak durmak önemlidir. Fast food, abur cubur ve şekerli içecekler yerine meyve, sebze, protein ve lif açısından zengin besinleri tercih edin.

2. **Dengeli Beslenme**: Öğün atlamadan dengeli beslenmeye özen gösterin. Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları içeren dengeli öğünler tüketmek, kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olacaktır.

3. **Hareket Edin**: Fiziksel aktiviteyi günlük rutininize dahil edin. Hareket etmek, metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olabilir.

4. **Su Tüketimi**: Bol su içmek, vücudu temizler ve metabolizmayı hızlandırır. Şekerli içecekler yerine suyu tercih etmeye çalışın.

5. **Sağlıklı Atıştırmalıklar**: Canınız abur cubur çektiğinde sağlıklı atıştırmalıklar tercih edin. Kuru yemişler, meyve veya yoğurt gibi sağlıklı seçenekler kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Ergenlik dönemi, büyüme ve gelişme açısından önemli bir süreçtir. Dolayısıyla kilo kontrolü konusunda dengeli ve sağlıklı bir yaklaşım benimsemek önemlidir._tablo_
 
Geri
Üst