AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eregli mi iskenderun demir celik mi?

Editör

Yeni Üye

Ereğli mi iskenderun demir çelik mi?​

Demir Çelik sektöründe iki şirket: Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik. Her iki firmayı borsadaki performansları ve fiyat çarpanları ile değerlendirdik. Ereğli Demir Çelik’in Fiyat Kazanç Oranı 7.61, İskenderun Demir Çelik’in Fiyat Kazanç Oranı 12.46. Bu kritere göre Ereğli Demir Çelik daha avantajlı.

Iskenderun demir çelik fabrikası sahibi kimdir?​

OYAK’ın Erdemir’i satın alması ile birlikte; 27 Şubat 2006 tarihinde İsdemir, OYAK çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Hâlen İsdemir hisselerinin %94,87’si Erdemir’e, %5,13’ü ise diğer sahiplere aittir.

Eregl hisse kimin?​

Eregl hisse kimin?
Ataer Holding A.Ş.

OYAK şirketleri hangileri?​

Hizmet Grubu
- MAİS Motorlu Araçlar İmal Ve Satış A.Ş.
- Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.
- OMSAN Lojistik A.Ş.
- OYTAŞ İç Ve Dış Ticaret A.Ş.
- OYAK Savunma Ve Güvenlik Sistemleri A.Ş.
- OYAK Teknoloji Bilişim Ve Kart Hizmetleri A.Ş.
- OYAK İnşaat A.Ş.
- OYAK Konut İnşaat A.Ş.

OYAK ın sahibi kim?​

OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu), 1 Mart 1961 tarih ve 205 sayılı Kanun le kurulmuş, özel hukuk hükümlerine bağlı, TSK mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonudur. OYAK’ın yönetiminde sivil devlet memurlarıyla birlikte muvazzaf askerler de vardır. Temsilciler Meclisi yönetiminde ise hizmet veren dört general bulunur.

Nursan sahibi kim?​

Nursan sahibi kim?
Sivas Demir-Çelik Fabrikası’nın sahiplerinden Erol Evcil, NURSAN Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Keleş ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın çabalarıyla üretime geçen tesisler kurbanlar kesilerek açıldı.
IDÇ sahibi kimdir?​
İDÇ, 23.000.000 TL ödenmiş sermayeli şirketin %99,81’ine doğrudan, %99.98’ine dolaylı olarak sahiptir. İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş.’de İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. temsilcisi Mahmut Nedim KOÇ’tur.
Ereğli bedelsiz verir mi?​
Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) yönetim kurulunca bedelsiz sermaye artırımına gidildiği belirtildi.

Ereğli mi İskenderun Demir Çelik mi konusundaki değerlendirmeniz doğru görünüyor, Ereğli Demir Çelik'in fiyat kazanç oranının İskenderun Demir Çelik'ten daha avantajlı olduğunu belirtmişsiniz.

Iskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın sahibi OYAK'tır. 27 Şubat 2006 tarihinde OYAK'ın Erdemir'i satın alması sonucu İsdemir, OYAK çatısı altında faaliyet göstermeye başlamıştır. İsdemir hisselerinin büyük bir kısmı Erdemir'e aittir.

Ereğli Demir Çelik'in hisselerinin sahibi ise Ataer Holding A.Ş.'dir.

OYAK'a bağlı birkaç şirketin ismi ve hizmet grupları da verilmiş. OYAK'ın sahibi ise Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) olup, TSK mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonudur. Yönetiminde sivil devlet memurları ve muvazzaf askerler bulunmaktadır.

Nursan'ın sahipleri ise Sivas Demir-Çelik Fabrikası’nın sahiplerinden Erol Evcil, NURSAN Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Keleş ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'dır.

İskenderun Demir Çelik Sanayi A.Ş.'nin sahibi İDÇ'tir. Şirketin %99,81'ine doğrudan, %99,98'ine dolaylı olarak sahiptir. İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş.'nin temsilcisi İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. temsilcisi Mahmut Nedim KOÇ'tur.

Son olarak, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) yönetim kurulu bedelsiz sermaye artırımına gitmiştir. Bu tür hamleler genellikle şirketin sermaye yapısını güçlendirmek ve büyüme stratejilerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilir.

Geri