AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Erdogan neden siirtten aday oldu?

Editör

Yeni Üye

Erdoğan neden siirtten aday oldu?​

Adalet ve Kalkınma Partisi, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Doğanköy’de sandık kurullarının oluşturulmaması ve bir sandığın kırılması nedeniyle Siirt’teki seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

Ismet inönü neden görevden alındı?​

İki dönem başbakanlık yaptıktan sonra, muhalefet partisi olarak kurulan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası’nın Çankaya’ya olan aşırı muhalefetini hükûmet üzerinden yürütmesi üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal’in isteğiyle 8 Kasım 1924 tarihinde başbakanlıktan istifa etti.

Tayyip Erdoğan meclise nasıl girdi?​

Tayyip Erdoğan meclise nasıl girdi?
Siyasi yasağının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yasa değişikliği talebinin uygulamaya girmesiyle siyasî yasağı kalktı. 9 Mart 2003’te gerçekleştirilen ara seçimlerde Siirt milletvekili olarak meclise girdi. Başbakan Gül’ün istifasını sunmasıyla, 14 Mart 2003’te başbakanlık görevine geldi.

Tayyip Erdoğan nereden milletvekili oldu?​

Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması yönünde sunulan yasa değişikliği teklifin meclisten geçmesi sonrasında siyasi yasağı kalktı ve 9 Mart 2003’te Siirt’te yapılan ara seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı oldu.

Jet Fadıl hangi Parti’den milletvekili oldu?​

Dönem Siirt Milletvekili olarak seçildi.

Anıtkabir’in karşısında kimin mezarı var?​

Anıtkabir’in karşısında kimin mezarı var?
12 Eylül 1980 Darbesi’nden sonra 10 Kasım 1981’de yürürlüğe giren kanunla birlikte Anıtkabir’de Atatürk’ün yanı sıra yalnızca İnönü’nün mezarının kalması yasalaştı.
Fadıl Akgündüz ne zaman milletvekili oldu?​
Mehmet Fadıl Akgündüz, 3 Kasım 2002’de yapılan genel seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak seçildi.
Tayyip Erdoğan nasıl seçildi?​
22 Temmuz 2007’deki genel seçimlerde oyların %46,58’ini alan parti, önceki genel seçimlere göre oy oranını %12,30 artırdı ve seçimleri ilk sırada tamamladı. Erdoğan ise İstanbul 1. bölgeden aday olmuş ve %44,07 oranında oy almıştı. 60. hükûmet Erdoğan’ın başbakanlığında kuruldu.

Jet Fadıl hangi partiden millet vekili oldu?​

Jet Fadıl hangi partiden millet vekili oldu?

Recep Tayyip Erdoğan milletvekili nasıl oldu?​

Fadıl Akgündüz şu an nerede?​

Didim’de bulunan otel dahil bir çok değerli gayrimenkul, Fadıl Akgündüz’ün ablası adına olan Aytepe Turizm’e kaydedildi. Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığım dava ile Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ adına geçirilen varlıkları tekrar Jetpa Holding’in içine aktarmaya çalışıyorum.

Tayyip Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçilmesiyle ilgili bilgi vermek isterim. Siirt milletvekili olarak meclise girmesi, siyasi yasağının kaldırılması sonrasında gerçekleşmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa değişikliği talebi sonucunda siyasi yasağı kalkan Erdoğan, 9 Mart 2003 tarihinde Siirt'te yapılan ara seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili adayı olarak seçilmiştir. Başbakan Abdullah Gül'ün istifasının ardından 14 Mart 2003 tarihinde başbakanlık görevine gelmiştir.

Fadıl Akgündüz ise 3 Kasım 2002 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 22. Dönem Siirt milletvekili olarak seçilmiştir.

“Jet Fadıl” olarak bilinen kişinin hangi partiye ait olduğuna dair verilen bilgi yetersizdir, bu nedenle kesin bir yanıt veremem. Eğer ilave bilgi sunulursa, daha detaylı bilgi verebilirim.

Fadıl Akgündüz'ün mevcut durumu hakkında bilgi verildiğinde, Didim'de bulunan otel dahil birçok değerli gayrimenkulün ablası adına olan Aytepe Turizm'e kaydedildiği belirtilmiştir. Ayrıca, Didim Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davayla Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ adına kaydedilen varlıkları tekrar Jetpa Holding'in içine aktarmaya çalıştığı ifade edilmiştir.

Geri